Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τι δεν καταλαβαίνεις



Αυτό ήθελα να το γράψω από την αρχή,  η φόρτιση των στιγμών όμως, δεν το επέτρεπε.
Τι δεν καταλαβαίνεις; Αυτή είναι η  φασιστική πολιτική.  Η βία, ο τρόμος,  το πνίξιμο κάθε διαφορετικής φωνής.  Ήταν θέμα χρόνου,   αυτή η φασιστική  οργάνωση να δείξει καθαρά το απεχθές της  πρόσωπο.  Αυτό το πρόσωπο  που δείχνουν  σήμερα τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. Αυτό το πρόσωπο που γνώριζαν  και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να το εξωραΐσουν.  Τώρα αναγκασμένοι  από  τη στυγερή δολοφονία και τη λαϊκή κατακραυγή, αρχίζουν να την ανακαλύπτουν.
Έπρεπε ένας αδελφός μας, ένας γιος μας, να θυσιαστεί για να ομολογήσουν όλοι ξεκάθαρα  πως  πρόκειται  για να ένα ναζιστικό κόμμα,  για νοσταλγούς του Χίτλερ.  Όταν κτυπούσαν τους άμοιρους μετανάστες, (αυτοί δεν είναι άνθρωποι),  που ήταν όλοι αυτοί που σήμερα σχίζουν τα ιμάτια τους;  Ελάχιστες φωνές από το χώρο της αριστεράς  αντιδρούσαν και αυτές πνίγονταν  στη ξενοφοβία που κυριαρχούσε.  Και αναφέρω την αριστερά  ειδικά, γιατί η αριστερά είναι η κύρια δύναμη που πολεμάει το φασισμό και  ο φασισμός  αυτήν θεωρεί κατά κύριο λόγο αντίπαλό της. Και για να μην ξεχνιόμαστε. Αριστερός αντιφασίστας ήταν ο Παύλος  Φύσσας που δολοφόνησαν  άνανδρα.   


Τι δεν καταλαβαίνεις, ότι   τα «τάγματα εφόδου»  δεν τα έχουν για παρελάσεις, αλλά  για να δέρνουν και να δολοφονούν;   Παρακρατική οργάνωση σε βελτιωμένη έκδοση αφού διαθέτει παραστρατιωτικά τμήματα, που  επιδιώκουν να  υποκαταστήσουν την αστυνομία.   Το χειρότερο, όπως μαθαίνουμε,  υπάρχουν θύλακες μέσα στην αστυνομία.  Αν είσαι «τυχερός», να φωνάξεις αστυνομικό σε βοήθεια και να σου τύχει Χρυσαυγίτης «Ξύλο εις διπλούν»
«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτοί». Γράφει σε άρθρο του με τίτλο  «Είναι φασισμός ηλίθιε…»  ο Γιώργος Χελάκης,   «Πρόβλημα είσαι και εσύ που τους ψηφίζεις, τους ανέχεσαι και τους δικαιολογείς. Είναι ανάγκη, να το ξανασκεφτείς και να αλλάξεις στάση πριν να είναι αργά. Χτες ήταν ο Παύλος Φύσσας.
Αύριο μπορεί να είναι ο φίλος σου, ο συγγενής σου ο συνάδελφός σου. Ο φασισμός δεν κάνει διακρίσεις. Αρχίζει από τους μετανάστες, συνεχίζει με τους ομοφυλόφιλους και επεκτείνεται στους «διαφορετικούς». Όπου διαφορετικός, είναι όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους και κάνει το «λάθος» να το δηλώσει.
Έχε το νου σου. Τους ψηφίζεις και τους υποστηρίζεις για «τιμωρούς», αλλά αυτοί στο τέλος της ημέρας θα τιμωρήσουν εσένα. Σου αρέσει που τα βάζουν «τάχα» με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά δεν παίρνεις χαμπάρι ότι υπηρετούν τα ίδια αφεντικά με τους διεφθαρμένους. ..»
Τι δεν καταλαβαίνεις; Είναι φασισμός ηλίθιε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...