Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ποιον ρώτησαν οι δήμαρχοι;

Τα πρώτα δείγματα από τις πολιτικές ζυμώσεις, εν όψη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, προϊδεάζουν για το θέατρο του παράλογου που θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια.
«Αυτοδιοικητικοί παράγοντες» ετοιμάζουν το κίνημα των δημάρχων. 5 έως 10 δήμαρχοι της Κέρκυρας – ο αριθμός προκύπτει ανάλογα τους αέρηδες - συσκέπτονται, συνεδριάζουν καιρό τώρα, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σώσουν το νησί. Και ποιον ρώτησαν. Συμφωνούν οι τοπικές κοινωνίες, ο δήμαρχος που εξέλεξαν, για τον ένα η τον άλλο λόγο να διαπραγματεύεται την πολιτική του επιβίωση με ξένα κόλλυβα; Γιατί ξένα είναι τα κόλλυβα, αφού η δύναμη του καθένα προέκυψε, όταν προέκυψε, από πολλούς παράγοντες, που αφορούν την κάθε τοπική κοινωνία και έχουν να κάνουν με πολιτικές θέσεις, με προγραμματικές θέσεις, με δυνάμεις που απέκτησαν οντότητα εκείνη τη δεδομένη στιγμή, στην κάθε περιοχή.
Ποιον ρώτησαν οι αυτοδιοικητικοί σωτήρες;
Με ρώτησε ο δήμαρχος παρελίων ( εκεί ψηφίζω), αν θέλω να συνεργαστώ με τον δήμαρχο Λευκιμμαίων ή το δήμαρχο Φαιάκων;
Το επιχείρημα να ενωθούν αυτοδιοικητικές δυνάμεις, είναι σαθρό από την στιγμή που γίνεται εν άγνοια των τοπικών κοινωνιών, που αποτελούν και τις πραγματικές δυνάμεις.
Μήπως έγιναν λαϊκές συνελεύσεις και τους εξουσιοδότησαν για ένα τέτοιο εγχείρημα και δεν το γνωρίζω; Οι περισσότεροι απ’ αυτούς αν όχι όλοι, λειτούργησαν παρακάμπτοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, είμαι βέβαιος ότι ακόμα και οι δημοτικές τους παρατάξεις, έχουν άγνοια για το εγχείρημα. Θα μου πείτε ποιες δημοτικές παρατάξεις, αφού αυτές που δημιουργούνται προεκλογικά κατά κανόνα μετά τις εκλογές δεν υφίστανται.

Δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα, μπορεί κάποιος απ’ αυτούς ή και όλοι, να έχουν την δυνατότητα να κυβερνήσουν τον μεγάλο Δήμο κερκυραίων, ο τρόπος όμως που επέλεξαν ερήμην του λαού ξεπερνάει κάθε όριο δημοκρατικής διαδικασίας.
Για να μην πολυλογώ, δυο τρόποι υπάρχουν ή μέσα από την κομματική διαδικασία, ή μέσα από πλατιά ψηφοδέλτια που θα σχηματιστούν, με δεδομένη όμως την παρουσία του υποψήφιου δημάρχου. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να υπάρξει και κομματική υποστήριξη από την στιγμή που δεν έχει προηγηθεί κάποια διαδικασία μέσα στο κόμμα.
Το εγχείρημα των δημάρχων, όπως τουλάχιστον βγήκε προς τα έξω, είναι από την αρχή του θνησιγενές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν ο Τσε είχε ασκήσει εξουσία τίποτα δεν θα ήταν σήμερα...

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, τι είναι αυτό που μεταμορφώνει τους ανθρώπους - προς το χειρότερο φυσικά - όταν αποκτήσουν εξουσία; Δεν πρόκειτ...