Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Η ζωή είναι στρογγυλή

Δεν μπορούσα να βρω καλύτερη φωτογραφία, για το παρακάτω. Προσπαθήστε, όσο αυτό είναι δυνατόν, να παραπλανήσετε τα μάτια σας και να τα οδηγήσετε σε μια άλλη προοπτική ενός φυσικού τοπίου, αφήνοντας τον αισθησιασμό σε δεύτερη θέση, άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός του φωτογράφου, να φύγουμε απ΄ τα κλισέ και να περπατήσουμε σε ελεύθερα πεδία.


Σας το έχω πει πολλές φορές, αντιπαθώ τα τετράγωνα και τις λογικές τους. Λατρεύω τους κύκλους, όχι αυτούς του περιορισμού, που βάζουν φραγμούς, εκείνους, του χρόνου, που κάποια στιγμή απονέμουν δικαιοσύνη.
Σχεδόν πάντα το παθαίνω. Παρεμβάλλω το χρόνο και είναι εις γνώσιν μου, που κυνηγάω ουτοπίες. Επανέρχομαι σε πράγματα απτά «Δεν μπορεί να υπάρξει δύναμη σε ένα τετράγωνο» γράφει ο Τομ Ρομπινς. Και αυτό γιατί η δύναμη του κόσμου κινείται πάντα σε κύκλους. «Το κάθε τι προσπαθεί να είναι στρογγυλό δεν υπάρχουν τετράγωνα στη φύση, ούτε στο μακρόκοσμο, ούτε στον μικρόκοσμο, η φύση δημιουργεί σε κύκλους και κινείται σε κύκλους, τα άτομα και οι γαλαξίες είναι κυκλικά καθώς και τα περισσότερα οργανικά πράγματα που υπάρχουν ανάμεσα τους.
Η Γη είναι στρογγυλή, ο άνεμος φυσάει σε δίνες, η μήτρα δεν είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο . Που είναι οι γωνίες ενός αυγού, που είναι οι γωνίες του ουρανού; Κοίτα τις φωλιές των πουλιών, το τετράγωνο είναι παράγωγο της λογικής.
"Κοίτα την κοιλιά σου κυρία καθηγήτρια, κοίτα τα κωλομέρια σου, κοίτα τα βυζιά σου…" Ο όλος σκοπός της λογικής είναι να τετραγωνίσει τον κύκλο… όμως η ζωή
μας κύκλους κάνει και αυτό καλό είναι να μην το ξεχνάμε.

Η φωτογραφία με τίτλο "Apple", είναι του βραβευμένου πατρινού φωτογράφου Στάθη Ζεΐνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...