Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Δωρεά ξενοδοχείων «Χανδρής»: Να κλάψουμε ή να γελάσουμε;

Και  αφού  λύσαμε όλα τα προβλήματα εδώ στη μικρή μας πόλη,  για  δύο και πλέον εβδομάδες, η επικαιρότητα μονοπωλείται με το άδειασμα των «αχρήστων»,  των ξενοδοχείων «Χανδρής».
Για πλιάτσικο  κάνουν λόγο  τα  τοπικά Μ.Μ.Ε. και εκατοντάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο στηλιτεύουν  την διαδικασία, εκκένωσης των ξενοδοχείων από τη σαβούρα, που εμπόδιζε τη χωρίς καθυστέρηση ανακαίνισή τους.  
Τι φτώχεια θεέ μου! Πόσο λαϊκισμό θα ζήσουμε ακόμα. Φτάσαμε στο σημείο να γίνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και   περιοχές πέριξ των ξενοδοχείων να διακόψουν τις διπλωματικές τους  σχέσεις.  «Τα σύνορα μεταξύ Άνω και Κάτω Παναγιάς έκλεισαν μέχρι νεωτέρας».  Έχετε βρεθεί σε ώρα που κλείνει η λαϊκή αγορά πάνω από τα σάπια φρούτα και λαχανικά. Κάπως έτσι. Και δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, συμβαίνει και στις καλλίτερες οικογένειες. Θα έχετε παρακολουθήσει τον πανζουρλισμό που δημιουργείται σε χώρες της Ευρώπης, όταν  πολυκαταστήματα  με δέλεαρ μεγάλες εκπτώσεις, ανοίγουν τις πόρτες να περάσει το αγοραστικό κοινό. Πατήσμε  - πατώσε.  Φαντασθείτε τζάμπα, μέχρι και νεκρούς.
Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς τις ευθύνες της ιδιοκτήτριας εταιρείας; Μήπως πρέπει να τους γράψουμε με χρυσά γράμματα, για τα σκουπίδια που ξεφορτώθηκαν  ανέξοδα και μάλιστα σε χρόνο που θα ήταν  αδύνατο κάτω από κανονικές συνθήκες;

Ακόμα και ένας φτωχός πολίτης που έχει ένα άχρηστο ρούχο, το διπλώνει, το βάζει σε μια σακούλα και κοιτάζει να το  δώσει  κάπου που θα πιάσει τόπο.  Αν ήθελε η  ξενοδοχειακή εταιρεία   να δωρίσει τον άχρηστο γι’ αυτήν εξοπλισμό, θα μπορούσε  να τον ξεφορτωθεί  με άλλες διαδικασίες.
Οι ιδιοκτήτες λειτούργησαν   όπως στα βαφτίσια  οι  «Νονοί» που πετούν τα φραγκοδίφραγκα  στα πιτσιρίκια.  Να γίνει σκοτωμός ποιος θα τ' αρπάξει και να γελάνε.
Θα μπορούσε να έχει προεκτάσεις το θέμα και να παραπέμπει σε συμβολισμούς  άλλων  εποχών,  εκεί που τα πράγματα ήταν πιο ευδιάκριτα μεταξύ των ισχυρών και του όχλου, όμως αυτό  αποτελεί αντικείμενο μια άλλης προσέγγισης.
Επί του προκειμένου  για να τελειώσει αυτή συζήτηση.  Την ευθύνη για τις τριτοκοσμικές εικόνες που έλαβαν χώρα κατά την εκκένωση του εξοπλισμού των ξενοδοχείων  "Χανδρής", την έχουν αυτοί που έχουν τα κλειδιά.  Και τα κλειδιά  των ξενοδοχείων δεν τα έχει ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια, που είναι αποδέκτες του εξοπλισμού. Άλλωστε πριν λάβουν τα επίσημα έγγραφα οι φορείς, για τη δωρεά ( πριν λίγες μέρες έγινε αυτό), τα ξενοδοχεία, όπως φημολογείται  ήταν σουρωτήρια.













   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...