Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Το τερμάτισαν...

Έχω γράψει πολλές φορές για την διαχείριση του δημόσιου χώρου. Αυτό που αντίκρισα όμως, το περασμένο Σάββατο το βράδυ σε κάποια σημεία του νέου πεζόδρομου, στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας, δεν έχει προηγούμενο. Τραπεζοκαθίσματα, είχαν καταλάβει ολόκληρο το πλάτος του δρόμου, προμηνύοντας, ότι είναι θέμα χρόνου, αυτή η άθλια εικόνα, να επεκταθεί σε ολόκληρο το μήκος του.


Τραπεζοκαθίσματα παντού, στις πλατείες, στους δρόμους, στους πεζόδρομους, στα καντούνια , όπου υπάρχει δημόσιος χώρος έχει καταληφθεί. Στις περισσότερες των περιπτώσεων παρανόμως. Γιατί είναι παρανομία, να έχεις άδεια για δέκα τραπέζια και να βγάζεις 100.
Δεν είναι σημερινό το πρόβλημα, αυτή η ανομία κρατάει χρόνια και μέρα με την μέρα επιδεινώνεται.
Δεν μπορώ να κατανοήσω την ελαστικότητα που δείχνουν οι αρμόδιοι φορείς και κυρίως η αστυνομία, που έχει και την ευθύνη του ελέγχου. Θα περίμενα από τους επαγγελματικούς φορείς να πάρουν θέση, απέναντι σ΄ αυτήν την ζούγκλα που επικρατεί και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων, δημιουργώντας παράλληλα, αθέμιτο ανταγωνισμό.
Περιμένω χθες τον Δήμο, που έχει και την συνολική ευθύνη να αντιδράσει.
Κουράστηκα να τα λέω και να τα γράφω. Μετά από τόσες συνεδριάσεις, τόσες χαμένες ώρες σε ασκήσεις επί χάρτου, κουράστηκα να δίνω εξηγήσεις.
"Ξημερώνει και εγώ ονειρεύομαι: Ω, να γινόταν μια συνεδρίαση ακόμα για να καταργηθούν όλες οι συνεδριάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...