Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο Ιούνιος είναι μια αφετηρία

Από μόνος του ο Ιούνιος είναι  ένας κύκλος. Ανοίγει και κλείνει,  σαν μικρογραφία μιας ολόκληρης χρονιάς  και   σου δίνει την ευκαιρία, να σχεδιάσεις,  να ταξιδέψεις και να ονειρευτείς.
Τα όνειρα που προτάσσονται στα τελευταία κείμενα,  αποτελούν το βασικό συστατικό του χρόνου,  όταν αυτός ξεκινάει να μετρά.  Και ο Ιούνιος  είναι μια αφετηρία . Απ’ αυτόν αρχίζει το μέτρημα.  Άλλωστε έχουν περάσει και τόσα πολλά χρόνια  από την εποχή που γνωρίζαμε,  ότι  «είμαστε  από υλη που είναι φτιαγμένα  τα όνειρα»   Και εμείς στα όνειρα μας έχουμε απαιτήσεις « Βρεθήκαμε  με ένα σύννεφο αγάπης στα χέρια σαν το ψάρι έξω από τα νερά του και με  μια γροθιά έρωτα στο στήθος  σαν κολασμένοι  κατά λάθος στο παράδεισο»    
Το πάθος μας ορφανό,  διότι η ερωτική φουρτούνα , είναι εν τέλει  δική μας υπόθεση. 
Δικό μας το όνειρο,  η άλλη  το σπίρτο που πυροδότησε το φιτίλι, το οποίο όμως εμείς διαθέταμε.  Είναι το όργανο και το ερέθισμα,  αλλά αυτό που βγαίνει  στην επιφάνεια  είναι η δική μας διάσταση.
Ο μεγάλος έρωτας έχει να κάνει τελικά με εκείνον  που τον βιώνει  και όχι με αυτόν που τον εμπνέει.  Μέσα μας γίνεται ο άλλος μεγάλος,  
Γι’ αυτό, όποτε φτάνει  η στιγμή    της σύγκρουσης  και οι  δυο ο εικόνες  προσπαθούν να γίνουν μία , ας περισώσουμε  το αντικείμενο  του πόθου μας  με σεβασμό  και ευγνωμοσύνη …. Και να μην ξεχνάμε πάντα ότι  «είμαστε από υλη που είναι φτιαγμένα τα όνειρα»
Διότι, τελικά δεν είναι  «οι παλιές αγάπες που πηγαίνουν στο παράδεισο»  αλλά εμείς που τον κερδίζουμε  περνώντας όμως προηγουμένως από την κόλαση.

Ο Ιούνιος είναι  μια αφετηρία  για κάποιους που έχουν το θάρρος να ονειρευτούν. Γιατί υπάρχουν και άλλοι που  βολεύονται στην ησυχία  του γκρεμού τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...