Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Ρε που καταντήσαμε...

Αυτό είναι το "ευχαριστώ" της Κυβέρνησης προς την Κέρκυρα... Να στείλει τον γνωστό Βορίδη να την εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις για την 157η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ριζοσπαστών προγόνων μας, που έδωσαν το αίμα τους για την πολυπόθητη ελευθερία από τους ξένους κατακτητές.


Στη λήθη τελικά στηρίζεται η πολιτική επιβίωση. Όσες προσπάθειες επιχειρούνται για να επαναφέρουν στη μνήμη τον πρότερο ανέντιμο βίον εις μάτην. Δεν είναι τυχαίο, που πολιτικοί, βρωμίσαντες και σαπίσαντες, μπαίνουν στο χώρο της ανακύκλωσης, για να μας έρθουν απαλλαγμένοι από το το μαύρο κουστούμι και τον φασιστικό πέλεκυ και με νέα ενδυμασία χρώματος μπλε, να μας μιλούν για δημοκρατία.
Ο Λαός ξεχνάει εύκολα, το ίδιο θα έλεγα όπως και οι πολιτικοί, την επομένη των εκλογών.
Πόσο μυαλό πια χρειάζεται. Πόσα χρόνια αμνησίας πρέπει να περάσουν;
Δυστυχώς, η μνήμη μας σβήνει πολύ εύκολα το παρελθόν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε το παλιό σαν νέο.
Τι κάνουμε; Δυστυχώς, τίποτα από ό,τι συμβαίνει γύρω μας δεν μας εμπνέει την έξαρση κάποιας δράσης. Και εγώ εκεί που χρησιμοποιούσα κοφτές προτάσεις και τελείες, γέμισα μακρινάρια και ερωτηματικά.
Για άλλη μια φορά θα μαζέψω τα κατεστραμμένα σκηνικά της φαντασίας μου και θα προσαρμόσω το όνειρο επάνω σε κρανίου τόπο.
Είναι ασφαλέστερες οι ψευδαισθήσεις απ’ αυτήν την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...