Τρίτη 19 Απριλίου 2022

3 στους 4 Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Όπως περιγράφει το νέο Ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποιήθηκε για τον χειμώνα 2021-2022 ένας στους δύο Έλληνες (49%) αγωνιούσε για την κάλυψη των δαπανών της οικογένειας και του νοικοκυριού, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της Ε.Ε (26%).

Αδυναμία πληρωμής των μηνιαίων λογαριασμών ανέφεραν πάνω από 3 στους 4 Έλληνες (77%, έναντι 33% στην ΕΕ ). Η αδυναμία αυτή είναι πάγια για το 29% των Ελλήνων, ενώ για το 48% ήταν το χειμώνα περιστασιακή.


Για να γίνει εμφανής η χαώδης απόσταση της Ελλάδας με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», το 66% των κατοίκων στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ δήλωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν καμιά δυσκολία στην πληρωμή των λογαριασμών… Κατανοητό κ. Πρωθυπουργέ;
Και επειδή αναφερόμαστε στον τόπο, η πολιτική ηγεσία βιώνει μια διαχρονική παθογένεια, αναπτύσσεται και λειτουργεί εντός του θερμοκηπίου. Δυστυχώς το μικροκλίμα, υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας που διαμόρφωσε τα πράγματα στον τόπο μας.
Έξω έχει λιακάδα αλλά πώς να την δουν με κλειστά παράθυρα; Γίνανε ένα με την υγρασία, ο ορίζοντας, το ταβάνι του γραφείου τους, άλλαξε χρώμα το δέρμα τους και τι χρώμα να το πεις, αυτό της μούχλας ίσως, ανακατεμένο με σκοτάδι. Είναι εύκολο τελικά να πιστέψεις πως είσαι βασιλιάς κλεισμένος στο παλάτι σου, οι αυλοκόλακες άλλωστε που σε περιτριγυρίζουν την έχουν αυτήν την ικανότητα, να σε γεμίζουν αέρα κοπανιστό και να φουσκώνουν τα φτερά σου, το λάθος είναι να δοκιμάσεις να πετάξεις. Πτώση χίλια τα εκατό και κανένα πέλαγος δεν θα πάρει το όνομα σου. Αν δεν ανοίξεις τα παράθυρο να σκάσει μύτη ο ήλιος στον απέναντι τοίχο, πώς να δεις τη σκόνη που σε σκεπάζει και τα νοσηρά παράσιτα που σε περιτριγυρίζουν; Πως να αναπνεύσεις αλήθειες από τον κόσμο τον πραγματικό, που μπορεί να βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κει, για σένα όμως φαντάζει στην άλλη άκρη.
Δυο βήματα είναι η πόρτα, στρίβεις το χερούλι αριστερά και βγαίνεις έξω στη ζωή. Έρχεσαι σε επαφή, με τους ανθρώπους και ακούς τα προβλήματα τους. Τι δεν καταλαβαίνεις κ. Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...