Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι τελευταίοι σπασμοί του συστήματος

Μπορεί, «Τίποτα να μην είναι όπως παλιά» και «το ποτάμι να μη γυρίζει πίσω», - για να χρησιμοποιήσω προηγούμενους τίτλους - όμως το σύστημα, το σύστημα, αυτό το παλιοσύστημα, πριν ξεριζωθεί, εντελώς, αντιδράει με τις προσφιλείς, μεθόδους, που του επέτρεψαν για σαράντα περίπου χρόνια να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή, να δημιουργήσει ένα πελατειακό κράτος και να υποθηκεύσει το μέλλον της πατρίδας μας.
Με την πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε στην κατοχή του και συμμάχους το πιο αντιδραστικό κομμάτι των ευρωπαίων εταίρων, δίνει τα ρέστα του, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει το Λαό και να κερδίσει χρόνο.
Να τελειώνει αυτό το παραμύθι, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, δεν μπορούν να την σώσουν. Το όψιμο ενδιαφέρον τους, δεν είναι για την πατρίδα είναι για το τομάρι τους.

Αλήθεια, γιατί δεν κάνουν κυβέρνηση και βάζουν προϋπόθεση για την δημιουργία της, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: οι πολίτες που ψήφισαν αριστερά, δεν ψήφισαν για να δουν την αριστερά να συγκυβερνάει με τα κόμματα του δικομματισμού, οι πολίτες ψήφισαν για να γκρεμίσουν το σύστημα και να δώσουν μια άλλη προοπτική στη χώρα.
Η ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται αυτές τις μέρες το κόμμα της αριστεράς, που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το δείχνουν στη πρώτη θέση, σκοπεύουν να ανακόψουν την ανοδική του πορεία, που τείνει να εξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα. Ακόμα και αν τα καταφέρουν, δεν θα είναι τίποτα άλλο από μια τελευταία αναλαμπή. Αν δεν το έχουν καταλάβει, το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, δεν ήταν μήνυμα προς το παλαιό σύστημα, ήταν η χαριστική βολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...