Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Η ρωγμή έγινε χαραμάδα




Η πρώτη σκέψη μετά τα εκλογικά αποτελέσματα: δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Υπήρξε ένας απόλυτος συγχρονισμός του εκλογικού σώματος ώστε να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Επειδή η στήλη δεν μου παρέχει την δυνατότητα ανάλυσης, θα επιχειρήσω τηλεγραφικά.
…………………………………………………………………………………………..

Ο δικομματισμός ηττήθηκε, δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη από την στιγμή που μειώθηκαν τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων.
…………………………………………………………………………………………..
Η Αριστερά ενισχύθηκε σημαντικά και σε ποσοστά και σε βουλευτικές έδρες.
…………………………………………………………………………………………..
Η Ν.Δ είναι υποχρεωμένη να κυβερνήσει με την εύθραυστη πλειοψηφία των 152 βουλευτών
…………………………………………………………………………………………..

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη την αναγκαία συντριβή, ώστε να καταφέρει να αποκτήσει ταυτότητα, να συγκροτηθεί σε κόμμα και να ασκήσει το ρόλο του.
…………………………………………………………………………………………
Σε τοπικό επίπεδο, το ΚΚΕ εξέλεξε βουλευτή. Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση αριστερός βουλευτής στην Κέρκυρα και μάλιστα με ποσοστό που αγγίζει το 15%. Ενισχύθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η άκρα δεξιά του Καρατζαφέρη αν ψήφιζε μόνο η Κέρκυρα, δεν θα έμπαινε στη βουλή.
…………………………………………………………………………………………..
Η Ν.Δ έχασε ένα βουλευτή και το ποσοστό της μειώθηκε πέρα του πανελλαδικού. Οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές της προηγούμενης τετραετίας πήραν σαφή μηνύματα. Ο ένας καταποντίστηκε, και ο άλλος που εκλέχθηκε αισθάνεται την ανάσα, του πρωτοεμφανιζόμενου κ. Γκίκα.
…………………………………………………………………………………………..
Το ΠΑΣΟΚ και στην Κέρκυρα υπέστη συντριβή, συγκεντρώνοντας το μικρότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα χρόνων. Τιμωρήθηκε για την αλόγιστη πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια, και για την ανυπαρξία της κομματικής του ηγεσίας.
…………………………………………………………………………………………..

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη πανηγυρικά επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της, αφού συγκέντρωσε αριθμών ψήφων σχεδόν όσο όλοι οι άλλοι μαζί συνυποψήφιοι της.
…………………………………………………………………………………………..
Μια ρωγμή ζήτησα, στα θεμέλια του δικομματισμού και ο σοφός Λαός μου έκανε το χατίρι, ολόκληρη χαραμάδα άνοιξε, τέτοια που μπορεί να τον γκρεμίσει.


.

3 σχόλια:

alef είπε...

Τα καμμένα που ψήφισαν εκείνον που ΔΕΝ τα έσβησε, καθόλου δεν σε πείραξαν; Το ότι χάθηκαν 65 ζωές και δεν άνοιξε μύτη; Το ότι ο Γιακουμάτος μπήκε με τα τσαρούχια στη βουλή; Οι έντεκα... μη τους χαρακτηρίσω και με μηνύσουν του Καρ. τίποτα; Εκεί "ο σοφός λαός" που σου έκανε το χατίτι; Κάτσε τώρα να μπει κι ο Μπένυ στο χορό, να δεις τσίρκο! Θα έχει, αν μη τί άλλο, η κυβέρνηση τον αντίπαλο που της ταιριάζει! Αντε, φιλί (ο μόνος ικανοποιημένος σώφρων έλληνας είσαι!)

alef είπε...

Αλλά για την Αντζελα, χάρηκα πολύ! Να της δώσεις ένα καλό φιλί από μένα και να της το πεις!

Νίκος Παργινός είπε...

Συμφωνώ με τα αριστερά μηνύματα της λαϊκής εντολής, αλλά και με τα καυστικά σχόλια του alef.

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...