Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Στη λήθη στηρίζεται η πολιτική επιβίωση

Θα βόλευε ίσως μια μερίδα “μπλε” αναγνωστών, αν στο χθεσινό κείμενο σταματούσα σ΄ αυτούς που κυβερνούν σήμερα και δεν σκάλιζα παλιές αμαρτίες. Δεν γράφω κάτω από το βάρος των κομμάτων. Τα στρατόπεδα των οπαδών, δεν ασκούν ουδεμία επιρροή σ΄ αυτά που αποτυπώνονται στο χαρτί. Σε μια προσπάθεια να υπερασπίσω την ύπαρξη μου γράφω, με την αιώνια ψευδαίσθηση, ότι κλείνω πληγές. Δυστυχώς, ακόμα και έτσι , λίγο πριν τον επίλογο ανοίγει η άλλη. Πολυτραυματίας ετούτη η χώρα, και το αποτέλεσμα, πάντα μια τρύπα στο νερό. Μάσκες οι νόμοι και η παρανομία βασίλισσα κρυμμένη πίσω τους, χορεύει αδιάφορη στο πραγματικό καρναβάλι της καθημερινότητας.
Τι κάνουμε εμείς; Χειροκροτούμε και επιβραβεύουμε, πίνοντας κάθε τόσο το νερό της λησμονιάς. Στη λήθη στηρίζεται η πολιτική επιβίωση. Και η δημοσκοπική άνοδος   της Ν.Δ στη λήθη στηρίζεται. Αν κατακρίνουμε τους σημερινούς για την ασυνέπεια και το ψέμα τι να πούμε για τους χθεσινούς, που αντί να εγκαταλείψουν τη χώρα κάτω από το βάρος των εγκλημάτων που διέπραξαν, ετοιμάζονται να κυβερνήσουν.
Αν δεν καταλάβατε με τον εαυτό μου τα έχω πρωτίστως, που πέρασε τα πενήντα, βλέποντας όλα γύρω του να γκρεμίζονται και τώρα περιμένει τα παιδιά, ελπίζοντας ότι δεν θα εισπράξει ακόμα μια απογοήτευση.Το διάστημα που προηγήθηκε, έφτιαξε συνειδήσεις, εκπαίδευσε συναίσθημα. Μια κοινωνία χωρίς όραμα, χωρίς συμμετοχή, χωρίς δράση, χωρίς συνοχή, που αρέσκεται να σχολιάζει και κατά βάθος να χαίρεται με τη φωτιά που μας καίει .Μόνο μέσα σ’ αυτό το δεξιό κλίμα, μπορούν να ευδοκιμήσουν όλα αυτά που ζούμε σήμερα στην πατρίδα μας. Θα με ρωτήσετε δεν κυβερνάει η αριστερά; ΟΧΙ.
Τι έφταιξε; Δικό μας είναι το φταίξιμο, του καθένα ξεχωριστά. Αυτό ίσως αποτελέσει μια καλή αρχή στην προσπάθεια, να απαλλαγούμε επιτέλους από τη ψυχική μιζέρια, που αθωώνει το κάθε «εγώ» και το αναγορεύει σε εισαγγελέα διαρκούς στρατοδικείου.
Στη λήθη τελικά στηρίζεται η πολιτική επιβίωση. Στη λήθη που εξαπλώνεται με ρυθμούς πανδημίας. Όσες προσπάθειες επιχειρούνται για να επαναφέρουν στη μνήμη τον πρότερο ανέντιμο βίον εις μάτην.
Δεν είναι τυχαίο, που πολιτικοί, βρωμίσαντες και σαπίσαντες, μπαίνουν στο χώρο της ανακύκλωσης αναζητώντας δεύτερη, τρίτη τέταρτη και πάει λέγοντας ευκαιρία. Ο Λαός ξεχνάει εύκολα, το ίδιο θα έλεγα όπως και οι πολιτικοί την επομένη των εκλογών. Η διαπίστωση διαπερνά όλο το
πολιτικό φάσμα, φτάνει μέχρι και τη μικρή, μικρή μας πόλη. 
Το κακό σήμερα, παράγινε, οι πολιτικοί συνεπικουρούμενοι από τα ηλεκτρονικά κυρίως μέσα ενημέρωσης, πουλάνε σε απίστευτες δόσεις «αέρα κοπανιστό», να φανεί πως κάτι κάνουν και ας μην κάνουν τίποτα. Με εννοιολογικά θραύσματα, λαϊκίστικα στερεότυπα, γενικεύσεις αλλά και υπεραπλουστεύσεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν μία εικόνα, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Το έχω διατυπώσει με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Η ουσία είναι ότι σήμερα δεν το προσπερνάω με αδιαφορία. Δεν αντέχω να ζω, μέσα σ’ αυτήν την ελαφρότητα του «φαίνεσθαι».

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

“Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν”

Ο χρόνος αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει, οι πολιτικοί εκεί, καθηλωμένοι στην παράδοση, ακολουθούν την εθιμοτυπία με κάποιους νεωτερισμούς, όπως αυτή μεταφέρεται από κόμμα, σε κόμμα, από δικομματισμό, σε δικομματισμό.
Και η σημερινοί που βρίσκονται στην εξουσία, δυστυχώς δεν ξέφυγαν από τις σταθερές αρχές που διέπουν την πολιτική ζωή της χώρας, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ακόμα και σ΄ αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης το “ψέμα” παραμένει αξία σταθερή. Σαράντα χρόνια έμειναν οι προηγούμενοι στην εξουσία με τα ψέματα, κάτι ξέρουν παραπάνω. Ξεκίνησαν και οι σημερινοί την ταχύρυθμη εκπαίδευση και σε τρεις μήνες έγιναν πρώτοι μαθητές. Τα άλλαξαν όλα. Τα δικά τους. Και εφάρμοσαν τα περασμένα τ΄ άδικα. Δεν βαριέσαι, περασμένα ξεχασμένα! Ένα και το αυτό. Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν”. Και χειρότερα. Όποιος δεν άντεξε ν' ακολουθήσει τη φωτοτυπία της μεταπολίτευσης, ή έφυγε νωρίς ή μπήκε στο ψυγείο.
Η μήτρα εκείνου του “μπαίνουμε, δε μπαίνουμε στη Βουλή”, γέμισε ινομυώματα.


Το 4% του εκλογικού σώματος, που στήριξε στα πέτρινα χρόνια το σημερινό κόμμα που κυβερνά, σήμερα δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Τα έχουμε ξαναπεί. Αφορμή για την επανάληψη, εκείνα τα παράλογα και άδικα Τέλη Κυκλοφορίας που λέγαμε κάποτε. Τα ίδια και φέτος με αριστερή φορεσιά και με το ίδιο πρόστιμο. Τα πλήρωσα, πριν την ολιγοήμερη παράταση, που είθισται να δίνεται από πάντα.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν” και η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα ίδια και χειρότερα, πιστή και αυτή με τη σειρά της στην εθιμοτυπία, σχεδόν καθημερινά ζητάει εκλογές, για να συνεχιστεί η καταστροφή σε χρώμα μπλε.
Ο χρόνος αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και αυτοί εκεί σε μια στείρα και ανόητη αντιπαράθεση, με τα ίδια φθαρμένα υλικά να ετοιμάζουν τα σκηνικά του νέου δικομματισμού.
Η σημερινή εικόνα δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία. Επικοινωνιακά τερτίπια άθλιας αισθητικής, που υπερβαίνουν την ουσία, επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια σε ένα Λαό φτωχό, πληγωμένο και ταπεινωμένο.
Ο νέος δικομματισμός δεν θα είναι αυτός που ζήσαμε. Θα είναι χειρότερος. Και αυτό το επιβεβαιώνει η σημερινή στάση της Ν.Δ, που από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει γιατί θέλει να κυβερνήσει. Αλήθεια για να κάνει τι;
Σας μιλάω από την θέση του 4%, που δεν ξέρω που πατώ και που πηγαίνω...
















Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...