Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 12, 2007

Δεν τους περνάειαπ’ το μυαλό

Εικόνα
Αλήθεια τι προέκυψε και οδηγούμαστε εσπευσμένα σε εκλογές; Επειδή δεν προέκυψε, είναι η απάντηση και επειδή πρόκειται να προκύψει.
Εγώ πάντως δεν είμαι έτοιμος για εκλογές, να τελειώσει ο Αύγουστος και βλέπουμε.
………………………………………………………………………………………….Πάνε πολλά χρόνια από τότε που διάβασα το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη, τα «Κορίτσια του Σιτι Μπουμ – Μπουμ». Χθες ο συγγραφέας που έστειλε την επανέκδοση αυτού του βιβλίου με ειδική αφιέρωση και με ένα υπέροχο σκιτσάκι, μεγάλη η χαρά μου. Με την ανάγνωση του πρόλογου, μου ήρθε στην μνήμη αυτό το υπέροχο βιβλίο.
« Να σας πω το πρόβλημα μου; Δεν γαμάω αρκετά! Σχεδόν καθόλου! Ονειρεύομαι να κάνω έρωτα μ’ ένα σωρό γυναίκες: με τη γειτόνισσα του επάνω ορόφου και με τη φίλη της, που είναι και οι δύο παντρεμένες, με την γυναίκα του αρχισυντάκτη μου, μια μελαχρινή με γαμψή μύτη (έχω την εντύπωση ότι αρέσω περισσότερο στις γυναίκες που έχουν γαμψή μύτη), με την σερβιτόρα ενός μπαρ, που βρίσκεται κοντά σ’ έναν παλιό εκδοτικό οίκο, με την Βαρβάρα Πέτροβνα, μ…

Δεν περιμένω τίποτα

Ευτυχώς, η προεκλογική περίοδος θα είναι σύντομη, που σημαίνει ότι το ψεύδος και η υποκρισία, που ήδη άρχισαν να κυριαρχούν πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, θα δώσουν σύντομα την θέση τους, σε ένα βαρύ χειμώνα. Δε περιμένω τίποτα από δύο μεγάλα κόμματα. Δεν περιμένω τίποτα από τα κόμματα εξουσίας που δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν αναξιόπιστα. Δεν περιμένω τίποτα από πρόσωπα, που έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν.
Ορθώς θέτει το ζήτημα σε άρθρο του στην εφημερίδα μας με τίτλο «αριστερά ευκαιρία πολιτικής ανασυγκρότησης», ο δικηγόρος Αλέξης Λευθεριώτης.
«Καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική η ανάγκη ανασύνθεσης του κομματικού πλαισίου της μεταπολίτευσης, όχι μόνο γιατί τα δύο κυβερνητικά κόμματα, η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη προ πολλού εξαντλήσει όλες τις διαχειριστικές τους δυνατότητες, όχι μόνο γιατί η κυβερνητική πολιτική τους παράγει αθρόα εκτρωματικές καταστάσεις, αλλά και γιατί το ίδιο το μοντέλο πολιτικής λειτουργίας που προτείνουν έχει δείξει σε όλη του την έκταση το απεχθ…