Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ούτε άξιο, ούτε συνδημότη μου θεωρώ τον εν λόγω «κύριο…»



Το παρακάτω κείμενο το είχα προαναγγείλει, περίμενα  να περάσει ο θυμός, δεν πέρασε και δεν πέρασε  γιατί τα αντανακλαστικά της κοινωνίας  δε λειτούργησαν. Τι λέω ο τρελός  Αύγουστο στη Κέρκυρα...  Με οργή, αλλά χωρίς καμία σκοπιμότητα,  όπως πάνω από δύο δεκαετίες, η στήλη υπηρετεί.
"Ο Αύγουστος  δεν έχει ειδήσεις"  λένε. Έχει κακές Από την  ερχόμενη Τρίτη το βράδυ (9/8/2016), ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο  Β’, γίνεται μέλος της οικογένειας μας.  Επίτιμος δημότης της Κέρκυρας και  με το αργυρό μετάλλιο κερκυραϊκής αξιοσύνης στην τσέπη.
Ούτε άξιο,(για να πάρει το μετάλλιο),  ούτε συνδημότη μου θεωρώ τον εν λόγω κύριο, που  τον περασμένο Μάιο, μετά τις κυπριακές εκλογές, με δηλώσεις του, επικρότησε την είσοδο του ναζιστικού  κόμματος ΕΛΑΜ της Κύπρου, αδελφό κόμμα  της «Χρυσής Αυγής», στο  κυπριακό κοινοβούλιο.
Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha (26  Μαΐου 2016) δήλωσε: «Δεν πίστευα ότι θα μπουν μέσα, αλλά μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα»
Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου που αναφέρονται στο ρόλο του Αρχιεπίσκοπου  της Κύπρου για την είσοδο στη Βουλή του φασιστικού κόμματος.
«18 Μαρτίου 2016. Στη ‘ΓΝΩΜΗ: Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ποντάρει στο ΕΛΑΜ, στο Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Σε υπόγειο ρόλο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, κινεί τα νήματα για την επιτυχία του ΕΛΑΜ, του Παραρτήματος της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις του Κυπριακού! Ο «εκλεκτός»: Υποψήφιος του ΕΛΑΜ στην Πάφο ανώτατο στέλεχος των εκκλησιαστικών επιχειρήσεων! Μέλος της Ιεράς Συνόδου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Παραρτήματος της φασιστικής οργάνωσης! Λεπτομέρειες διαβάστε στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα». Αυτά αποκαλύπτει η αριστερή κυπριακή εφημερίδα.
Η εφημερίδα το «Βήμα»,  σε δημοσίευμα ( 13/12 /2013» αναφέρει:  «Βίντεο με αναφορές του Νίκου Μιχαλολιάκου στους ιεράρχες, που στηρίζουν, ακόμη και υλικά, τη Χρυσή Αυγή, περιλαμβάνεται στο υλικό, που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση.
Ο προφυλακισμένος αρχηγός του κόμματος, που ακούγεται να δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε εκλογές, «μην παριστάνω και τον δημοκράτη γιατί υποκριτής δεν είμαι», εμφανίζεται να ενημερώνει για το ποιοι μητροπολίτες «αξίζουν» και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.
Μέσα στην αξιολόγηση του κ. Μιχαλολιάκου   αναφέρονται έξι μητροπολίτες της χώρας  μας «και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής». Το κατάφερε τρία χρόνια μετά όπως φαίνεται.
«Στο πρόσωπό  του τιμούμε τον  πολύπαθο Κυπριακό  Λαό» σύμφωνα με την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Κύπρος  δεν έχει θεοκρατικό πολίτευμα. Σε έναν Ιεράρχη, που υποστηρίζει ναζιστικά κόμματα,  δεν τιμούμε τον Δημοκρατικό Λαό της Κύπρου, απεναντίας τον προσβάλλουμε. Και τον προσβάλλουμε γιατί ο Κυπριακός λαός ένοιωσε και νοιώθει ακόμα βαθιά στο  πετσί του τι σημαίνει φασισμός. Και τον Αρχιεπίσκοπο όπως και κάθε Μητροπολίτη δεν τον εκλέγει ο Λαός.   
Όπως είναι γνωστό με προτροπή της Μητρόπολης Κερκύρας, το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς μάλλον να σταθμίσει το σοβαρό πολιτικό θέμα που δημιουργείται, ψήφισε κατά πλειοψηφία την αναγόρευση σε επίτιμο δημότη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου,  προκειμένου  να τιμήσει  τον Κυπριακό λαό στο πρόσωπο του. Λάθος...   τον  Κυπριακό Λαό μπορούμε να τον τιμήσουμε  στο πρόσωπο του Προέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας.
Η πολιτική ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης βαρύνει  τους πάντες  και το κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά  για την επιλογή του. Δεν εξαιρώ και τους συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ, που ψήφισαν παρών, σφυρίζοντας αδιάφορα σε ένα θέμα που γνώριζαν  πολύ καλά,  αφού πριν ψηφίσουν, αναφέρθηκε σ΄αυτό  ο επικεφαλής τους. Την επομένη δε, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μεταξύ άλλων  ανέφερε: «κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση της Κύπρου, αποκαλύφθηκε ότι η εκκλησία είναι ο κύριος μέτοχος των τραπεζών της χώρας. Ακολούθως, σημείωσε ότι επί των ημερών του Προέδρου Δημοκρατίας της Κύπρου Χριστόφια, ο αρχιεπίσκοπος είχε έρθει επανειλημμένως σε ρήξη με τον ίδιο και προσέθεσε ότι ο αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε την άφιξη στην Κύπρο δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δήλωσε χαρούμενος για την αγαστή συνεργασία των δύο χωρών» Εφημερίδα «Ενημέρωση». Γιατί «παρών» και όχι αρνητική ψήφος;
Δυστυχώς  το θέμα δεν τελειώνει την ημέρα της τελετής, η Κέρκυρα χρεώνεται δια παντός έναν  άνθρωπο  που προσβάλει τα δημοκρατικά αισθήματα του Λαού μας. 
Δεν νομίζω  ότι υπάρχουν επιχειρήματα γι αυτήν την απόφαση. Πρόκειται για σοβαρό πολιτικό ολίσθημα.
Υ.Γ Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύεται λογοκριμένο από τον συντάκτη του, είχε κάτι ωραίες λέξεις, όπως «μούτρο, φασίστας, μεγάλη δόση επιπολαιότητας" και άλλες ακατάλληλες για ανηλίκους, που δυστυχώς αφαίρεσε για να μη χαλάσει τη γιορτή... Όταν ο «συνδημότης μας», μας απασχολήσει στο μέλλον, σας υπόσχεται να τις  επαναφέρει

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...