Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 13, 2008

Λίγο πριν την τελετή (2)

Από σήμερα η ιστορική πόλη της Κέρκυρας, μετά την απόδοση του πιστοποιητικού έγγραφης αποτελεί και τυπικά προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επάξια. Η πόλη παρά την αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων, άντεξε. Ο Λαός της είναι αυτός που την διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια., ο Λαός της που παρά τα σοβαρά προβλήματα που βιώνει αντιστέκεται, αντιστέκεται στα συμφέροντα που προσπάθησαν και προσπαθούν να την λεηλατήσουν. Επιμένει στην ταυτότητα της, που κληρονόμησε και πορεύτηκε με περηφάνια και σεβασμό, μέσα από τα στενά καντούνια των προγόνων του.
Την Κέρκυρα δεν την σεβάστηκε η Ελλάδα. Την άφησε πληγωμένη και αβοήθητη να συνεχίσει την μοναχική της πορεία.
Έχει παράπονα η Κέρκυρα από κάποια τεκνά της, που την εποχή της παντοδυναμίας τους στην κεντρική εξουσία δεν έβαλαν ούτε ένα πετραδάκι
Έκλεισαν τα μάτια οι κυβερνήσεις, και υποτίμησαν τον εθνικό πλούτο των μνημείων. Αυτών των μνημείων που σήμερα θεωρούνται παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Οι κερκυραίοι με τους εκπροσ…

Λίγο πριν την τελετή

Είχε γραφτεί λίγο πριν την ένταξη της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας, στα μνημεία παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς, το δημοσιεύουμε λίγο πριν την επίσημη τελετή της ένταξης, που θα πραγματοποιεί το ερχόμενο Σάββατο.
Χαρές και πανηγύρια για όλους εμάς τους κληρονόμους, αλλά και υποχρεώσεις να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε αυτήν την πόλη, που κληρονομήσαμε.
Πολλαπλά τα οφέλη που θα υπάρξουν για το νησί μας, με την προϋπόθεση βέβαια, να είμαστε πιστοί σ’ αυτό το σχέδιο διαχείρισης που συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε.
Η απόφαση αποτελεί δικαίωση, κυρίως των προγόνων μας, αλλά και όλων αυτών που κατά περιόδους είχαν υπό την κυριαρχία τους, την ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι πλέον, οι απόγονοι, είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν την περιούσια τους και να την παραδώσουν σώα και αβλαβή στους δικούς τους απογόνους.
Η παλιά πόλη δεν κινδυνεύει από την σύγχρονη λαίλαπα, έχει προστάτες που ξεπερνούν τα στενά χωρικά ύδατα.
«Οι πόλεις δεν σχηματίζονται με τον αριθμό των κατοίκων και τ…

Επιτέλους…

Ακόμα και σύμπτωση να τα είναι, νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, που την επομένη της δημοσίευση του κειμένου «Ιουλίας Ανδρεάδη δεν περνάς», ο δρόμος γέμισε κολονάκια παρεμπόδισης της παράνομης στάθμευσης. Και όχι μόνο αυτός και η Πολυχρονίου Κωνσταντά, αλλά και αρκετοί δρόμοι στο ιστορικό κέντρο.
Με μια απλή κίνηση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και η ροή των οχημάτων προς τα έξω διεξάγεται πλέον ομαλά.
Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα αυτής της πόλης, η ανεπάρκεια των χώρων στάθμευσης, που αποτελεί και την σημαντικότερη αιτία του προβλήματος, δεν μπορεί να αποτελεί το μόνιμο άλλοθι των οδηγών για το παράνομο παρκάρισμα. Βεβαίως και πρέπει να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με την υπάρχουσα κατάσταση πρέπει να κλείνουν οι δρόμοι από σταθμευμένα παράνομα αυτοκίνητα και να σταματάει η κυκλοφορία. Λύνοντας περιστασιακά το πρόβλημα του, ο κάθε παράνομος οδηγός, δημιουργεί πολλαπλάσια προβλήματα σε συναδέλφους τ…