Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 16, 2007

Ας μην το παιδεύουν άλλο εκεί στο ΠΑΣΟΚ

Ακόμα δεν έχουν καταλάβει εκεί στο ΠΑΣΟΚ, ότι η «ενότητα», βλάπτει σοβαρά την υγεία; Μετά την πρώτες αντιδράσεις από το δυσμενές αποτέλεσμα άρχισαν να πιπιλίζουν την γνωστή καραμέλα.
Η εσωτερική διάσπαση, που χρόνια τώρα αποτελεί τροχοπέδη στο κόμμα, επιμένουν για χάρη της εξουσία να την βαφτίζουν ενότητα. Γιατί πρέπει να χωρούν όλοι σε ένα κόμμα; Υπάρχουν και αλλά κόμματα και μπορούν να δημιουργηθούν και άλλα.
Έτσι θα εξυγιανθεί η πολιτική ζωή του τόπου, με κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων που θα έχουν ταυτότητα και συνοχή.
Ας μην το παιδεύουν άλλο στο ΠΑΣΟΚ έχει κουράσει αυτή η Ιστορία.
…………………………………………………………………………………………..
Οι δηλώσεις, στελεχών του ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες, μου θύμισαν ένα παλιότερο απόσπασμα, που σε μια περίοδο κυριαρχίας του ψευδούς, το είχα αφιερώσει στον συντονιστή της Τοπικής οργάνωσης. Το απόσπασμα είναι από σχολιασμό, σε μουσική εκπομπή.
«Όταν δεν μπορείς να πεις αυτό που θες, μεγαλώνεις γρήγορα και ξαφνικά αποστρέφεσαι τους καθρέπτες, που δείχνουν τα μαλλιά…

Ολαρία - α, ολαρά

Μετά την εμφάνιση Βενιζέλου, έχω ένα λόγο παραπάνω να εκφράσω την συμπάθεια μου και την συμπαράσταση μου στο Γεώργιο Παπανδρέου.
Δικαιολογημένα οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν το ενδιαφέρον όχι μόνο των μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Ο εκφυλισμός και η αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει σταδιακά εδώ και χρόνια και όπως φαίνεται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δρομολογηθούν εξελίξεις για οριστικό ξεκαθάρισμα
Οι ευθύνες του σημερινού αρχηγού, πέρα από την εκλογική ήττα, εστιάζονται στο γεγονός, ότι ενώ είχε την ευκαιρία στο χρόνο που προηγήθηκε να καθαρίσει το τοπίο, άφησε αυτούς που αποδοκίμασε ο Λαός στις εκλογές του 2004 να ξανασηκώσουν κεφάλι και σήμερα να βρίσκονται πάλι στο προσκήνιο
Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι εξελίξεις, όποιες και να ναι πάντως γενούν ελπίδες, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά για μια αριστερά και αυτό ευελπιστώ, ισχυρότερη.
Για την ώρα ας χορέψουμε , και ας τραγουδήσουμε στους ρυθμούς του Διονύση Σαββόπουλου. (…

Η ρωγμή έγινε χαραμάδα

Η πρώτη σκέψη μετά τα εκλογικά αποτελέσματα: δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Υπήρξε ένας απόλυτος συγχρονισμός του εκλογικού σώματος ώστε να στείλει πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Επειδή η στήλη δεν μου παρέχει την δυνατότητα ανάλυσης, θα επιχειρήσω τηλεγραφικά.
…………………………………………………………………………………………..
Ο δικομματισμός ηττήθηκε, δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη από την στιγμή που μειώθηκαν τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων.
…………………………………………………………………………………………..
Η Αριστερά ενισχύθηκε σημαντικά και σε ποσοστά και σε βουλευτικές έδρες.
…………………………………………………………………………………………..
Η Ν.Δ είναι υποχρεωμένη να κυβερνήσει με την εύθραυστη πλειοψηφία των 152 βουλευτών
…………………………………………………………………………………………..
Το ΠΑΣΟΚ υπέστη την αναγκαία συντριβή, ώστε να καταφέρει να αποκτήσει ταυτότητα, να συγκροτηθεί σε κόμμα και να ασκήσει το ρόλο του.
…………………………………………………………………………………………
Σε τοπικό επίπεδο, το ΚΚΕ εξέλεξε βουλευτή. Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση αριστερός βουλευτής στην Κέρκυρα και μάλιστα με ποσοστό …