Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Επιτέλους…




Ακόμα και σύμπτωση να τα είναι, νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, που την επομένη της δημοσίευση του κειμένου «Ιουλίας Ανδρεάδη δεν περνάς», ο δρόμος γέμισε κολονάκια παρεμπόδισης της παράνομης στάθμευσης. Και όχι μόνο αυτός και η Πολυχρονίου Κωνσταντά, αλλά και αρκετοί δρόμοι στο ιστορικό κέντρο.
Με μια απλή κίνηση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και η ροή των οχημάτων προς τα έξω διεξάγεται πλέον ομαλά.
Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα αυτής της πόλης, η ανεπάρκεια των χώρων στάθμευσης, που αποτελεί και την σημαντικότερη αιτία του προβλήματος, δεν μπορεί να αποτελεί το μόνιμο άλλοθι των οδηγών για το παράνομο παρκάρισμα. Βεβαίως και πρέπει να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με την υπάρχουσα κατάσταση πρέπει να κλείνουν οι δρόμοι από σταθμευμένα παράνομα αυτοκίνητα και να σταματάει η κυκλοφορία. Λύνοντας περιστασιακά το πρόβλημα του, ο κάθε παράνομος οδηγός, δημιουργεί πολλαπλάσια προβλήματα σε συναδέλφους του.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι οι δρόμοι είναι για να κινούνται τα αυτοκίνητα, και όχι για να γεμίζουν σταθμευμένα. Όπως πάμε θα δημιουργήσουμε μια πόλη ακίνητη, που δρόμοι πεζοδρόμια πλατείες πεζόδρομοι θα έχουν μετατραπεί σε χώρους στάθμευσης οχημάτων.
Σε πολλές περιπτώσεις, με απλές κινήσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και μάλιστα χωρίς αστυνόμευση.
Ελπίζω τα μέτρα να έχουν συνέχεια και ας ξεβολεύουν κάποιους.
Τώρα θα μου πείτε χρειάζονται τα κολωνάκια για το αυτονόητο; Με την απάθεια που μας διακατέχει, όχι κολωνάκια αλλά, σε πολλές περιπτώσεις συρματοπλέγματα.
Ήταν μια από τις λίγες φορές που ένα αίτημα της στήλης ικανοποιήθηκε άμεσα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...