“Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν”

Ο χρόνος αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει, οι πολιτικοί εκεί, καθηλωμένοι στην παράδοση, ακολουθούν την εθιμοτυπία με κάποιους νεωτερισμούς, όπως αυτή μεταφέρεται από κόμμα, σε κόμμα, από δικομματισμό, σε δικομματισμό.
Και η σημερινοί που βρίσκονται στην εξουσία, δυστυχώς δεν ξέφυγαν από τις σταθερές αρχές που διέπουν την πολιτική ζωή της χώρας, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ακόμα και σ΄ αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης το “ψέμα” παραμένει αξία σταθερή. Σαράντα χρόνια έμειναν οι προηγούμενοι στην εξουσία με τα ψέματα, κάτι ξέρουν παραπάνω. Ξεκίνησαν και οι σημερινοί την ταχύρυθμη εκπαίδευση και σε τρεις μήνες έγιναν πρώτοι μαθητές. Τα άλλαξαν όλα. Τα δικά τους. Και εφάρμοσαν τα περασμένα τ΄ άδικα. Δεν βαριέσαι, περασμένα ξεχασμένα! Ένα και το αυτό. Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν”. Και χειρότερα. Όποιος δεν άντεξε ν' ακολουθήσει τη φωτοτυπία της μεταπολίτευσης, ή έφυγε νωρίς ή μπήκε στο ψυγείο.
Η μήτρα εκείνου του “μπαίνουμε, δε μπαίνουμε στη Βουλή”, γέμισε ινομυώματα.


Το 4% του εκλογικού σώματος, που στήριξε στα πέτρινα χρόνια το σημερινό κόμμα που κυβερνά, σήμερα δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Τα έχουμε ξαναπεί. Αφορμή για την επανάληψη, εκείνα τα παράλογα και άδικα Τέλη Κυκλοφορίας που λέγαμε κάποτε. Τα ίδια και φέτος με αριστερή φορεσιά και με το ίδιο πρόστιμο. Τα πλήρωσα, πριν την ολιγοήμερη παράταση, που είθισται να δίνεται από πάντα.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν” και η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα ίδια και χειρότερα, πιστή και αυτή με τη σειρά της στην εθιμοτυπία, σχεδόν καθημερινά ζητάει εκλογές, για να συνεχιστεί η καταστροφή σε χρώμα μπλε.
Ο χρόνος αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και αυτοί εκεί σε μια στείρα και ανόητη αντιπαράθεση, με τα ίδια φθαρμένα υλικά να ετοιμάζουν τα σκηνικά του νέου δικομματισμού.
Η σημερινή εικόνα δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία. Επικοινωνιακά τερτίπια άθλιας αισθητικής, που υπερβαίνουν την ουσία, επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια σε ένα Λαό φτωχό, πληγωμένο και ταπεινωμένο.
Ο νέος δικομματισμός δεν θα είναι αυτός που ζήσαμε. Θα είναι χειρότερος. Και αυτό το επιβεβαιώνει η σημερινή στάση της Ν.Δ, που από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει γιατί θέλει να κυβερνήσει. Αλήθεια για να κάνει τι;
Σας μιλάω από την θέση του 4%, που δεν ξέρω που πατώ και που πηγαίνω...
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πόλη άλλαξε χέρια

Η κατ' επίφαση “Ρωσική Εβδομάδα”