Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Δεν γίνονται θαύματα



Δε μπορεί το ΠΑΣΟΚ. Ούτε η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο Πρόεδρο του, ούτε οι απεγνωσμένες προσπάθειες των έμπειρων στελεχών της αριστεράς, που έχουν αναλάβει την ανασυγκρότηση του μπορεί να σταματήσει την κατιούσα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι και με ανακυκλώσιμα υλικά μπορεί να φτιάχνουν εξ αρχής καινούργια προϊόντα., αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί στο ΠΑΣΟΚ, που αποτελείτε από υλικά, εχθρικά προς το περιβάλλον, δεν και καίγονται δεν λειώνουν δεν αποσυνθέτονται, έχουν όλες τις προϋποθέσεις να βρικολακιάσουν και να ταλαιπωρούν το πολιτικό σύστημα και τον Λαό για πολλά χρόνια ακόμα.
Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα σ’ αυτόν το χώρο, ότι η δύναμη που έχει αποκτήσει, έχει να κάνει και με αμαρτωλές περιόδους εξουσίας, η σύνθεση του, δεν έχει να κάνει μόνο με πρωτοπορίες του λαού που μπήκαν μπροστά για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του. Δυστυχώς μαζί με αυτούς, προστέθηκαν και άλλοι, κερδοσκόποι συμφεροντολόγοι ματαιόδοξοι, φιλόδοξοι εξουσιολάγνοι φοβισμένα ανθρωπάκια, συμβασιούχοι, κάθε καρυδιάς καρύδι για να συνθέσουν αυτό που αποκαλείτε σήμερα το «όλον» ΠΑΣΟΚ.
Έχει διαβρωθεί τόσο πολύ το κόμμα, που ακόμα και αυτοί που έχουν ξεκινήσει με τις αγνότερες προθέσεις, ο προβληματισμός τους, δεν πάει παραπέρα και αδυνατούν να ξεφύγουν από τις σταθερές που έχουν παγιωθεί.
Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ, να ανακάμψει, και το διακρίνει κανείς στα πρόσωπα αυτών που το υπερασπίζονται, όχι από κάποια συμφέρον αλλά γιατί το πίστεψαν πραγματικά. Το διακρίνει κανείς στον βαριεστημένο αγώνα που καταβάλλουν, ελπίζοντας ότι θα συμβεί κάποιο θαύμα, και ας γνωρίζουν ότι στις μέρες μας δεν γίνονται θαύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...