Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Γιατί να μας προτιμήσουν;




Η χειρότερη τουριστική περίοδος της τελευταίας δεκαετίας η φετινή. Δεν χρειάζεται να μας το πουν οι αριθμοί.
Για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, μπορεί τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το νησί να έχουν βάλει το χεράκι τους, δεν πιστεύω όμως σε καμία περίπτωση, ότι αυτά δημιουργούν την κρίση.
Τα προβλήματα πλήττουν κυρίως εμάς που τα βιώνουμε όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες κλεισμένοι το περισσότερο χρόνο στην χρυσή γυάλα των ξενοδοχειακών μονάδων ελάχιστα επηρεάζονται από αυτά.
Έχω την αίσθηση ότι ενώ όλα αλλάζουν γύρω μας εμείς μένουμε εκεί σταθεροί στην ίδια πάντα θέση, βάζοντας στάνταρ στα ατού που είχαν καταστήσει κατά το παρελθόν το νησί μας ένα από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς.
Είναι φυσικό να βγούμε χαμένοι απ’ αυτήν την εμμονή.
Πουλάμε υπηρεσίες και προϊόντα που έχουν αποσυρθεί εδώ και πόλκα χρόνια από την αγορά.
Η αγγλική αγορά κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο η γερμανική, που στήριζαν για δεκαετίες την τοπική μας οικονομία έχει μειωθεί στο μισό, αυτό δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι. Η φτωχή δραχμή μας, έγινε δυνατό Ευρώ.
Η τουριστική κρίση έχω την εντύπωση ότι είναι αποτέλεσμα της δικής μας προσαρμοστικότητας. Δυστυχώς είμαστε απροσάρμοστοι και όταν σπασμωδικά επιχειρούμε να αντιδράσουμε τα κάνουμε θάλασσα.
Γεμίσαμε πισίνες. Και το τελευταίο τουριστικό κατάλυμα διαθέτει πλέον πισίνα. Χάσαμε την ταυτότητα μας. Γιατί να μας προτιμήσουν; Και εδώ θα πρέπει πρώτα να απαντήσουμε.

1 σχόλιο:

Spyros Vlahos είπε...

Και είμαστε πανάκριβοι.
Προσπαθούμε να βγάλουμε τα ίδια λεφτά που βγάναμε, αλλά από λιγότερους τουρίστες (ή ντόπιους).
Δε βάνουμε νερό στο κρασί μας, 3 ευρώ το τσάϊ στο Ναυτίλο ενώ στοιχίζει ... τίποτα.
Όι ηλίθιοι (εμπορικά) Κερκυραίοι σκοτώνουν το νησί. Μαζί τους παίρνουν κι όλους τους άλλους που δεν ασχολούνται με τον τουρισμό.

Είναι σα να σου δείχνουν το λάκο με τα ... σκατά κι εσύ να ΠΡΟΒΆΡΕΙΣ ΜΑΓΙΏ.

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...