Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Γιατί να επισκεφτούμε την Κέρκυρα;









Και για να απαντήσω στο χθεσινό ερώτημα, και να συμφωνήσω με το φίλο, που το σχολίασε στην ηλεκτρονική μου σελίδα, θα ανασύρω από το αρχείο μου το ακριβώς αντίθετο του, γιατί δεν πρέπει να επιλέξουμε την Κέρκυρα; Ας πάρουμε τη θέση του επισκέπτη.
Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της τουριστικής κρίσης, που βιώνουνε τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, υπερθεματίζουμε τις αρετές αυτού του τόπου μέσω ξεπερασμένων μεθόδων διαφημιστικής προβολής και συμφωνούμε και εμείς οι ίδιοι ότι η Κέρκυρα είναι ένας ιδανικός προορισμός.
Πρόκειται για ένα μεγάλο παραμύθι, που κινδυνεύουμε να το πιστέψουμε.
Αντί να απαντήσουμε στο γιατί δεν πρέπει να έρθουν οι ξένοι στην Κέρκυρα, αναμασάμε, σλόγκαν περασμένων δεκαετιών, τότε που τα πιο όμορφα κορίτσια ήταν στην Παλαιοκαστρίτσα και τα ψαριά τα πιο φρέσκα τα είχε μόνο η Μπενίτσα, Προσθέτοντας παράλληλα την πρασινάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία. Πράσινα άλογα δηλαδή.
Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην αρνητική ερώτηση πρέπει να βρεθούμε με τις βαλίτζες στο χέρι, μακριά από το νησί, ξεχνώντας τον τόπο καταγωγής μας έτοιμοι να επιλέξουμε τον προορισμό μας.
«Γιατί δεν πρέπει να επιλέξουμε την Κέρκυρα;»
Γιατί οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι κατώτερες των περιστάσεων. Δεν έχει Νοσοκομείο. Έχει άθλιο οδικό Δίκτυο και τριτοκοσμικές αστικές συγκοινωνίες. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και έλλειψη χώρων στάθμευσης Εκτός της παλιάς πόλης, η αρχιτεκτονική της είναι αχαρακτήριστη. Τα περισσότερα εστιατόρια προσφέρουν κακής ποιότητας φαγητό και ακριβό. Τα καφέ είναι φαρμακεία. Η διασκέδαση μακριά των προσδοκιών. Ο πολιτισμός ανήκει στην ιστορία και δεν χρειάζεται να ταξιδεύσεις για να τον γνωρίσεις, ο καλλίτερος τρόπος είναι να τον διαβάσεις. Για την καθαριότητα του νησιού δεν μπορεί να είμαστε υπερήφανοι. Ο ελαιώνας καταστρέφεται το περιβάλλον τραυματίζεται. Το νερό δεν πίνεται και σε πολλές περιοχές οι επισκέπτες λούζονται με γλυφό. Το αεροδρόμιο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Η ποιότητα των πελατών που μας επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια, διώχνει τους επισκέπτες που διακαώς επιθυμούμε.
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο.
Επειδή λοιπόν τα αμερικανάκια επονήρευσαν και μας τελείωσαν, ας συνειδητοποιήσουμε πρώτα το «γιατί δεν πρέπει» για να μπορέσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να πούμε «γιατί πρέπει».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kalo to simerino dimosieyma...vevea "kapoius' tus ponaei i pragmatikotita, alla ayto den symenei oti allazei to nisi!To mellon 8a deixei....ekeino pu nomizw gia na sw8ume apo ta Tartara pu vriskomaste, einai na "kleisume" to magazaki-nisi gia mia 5etia kai na dulepsume na to diamorfwsume apo tin arxi me sygxrones prodiagrafes xwris na xasei kai tin taytotita tu!
filika

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...