Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

«Για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες»

Οι ώρες της μετεκλογικής μέθης, του άκρατου ενθουσιασμού για τη νίκη ή της πικρίας για τα την ήττα, δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια για δηλώσεις. Τόσα χρόνια που παρακολουθώ το πριν και το μετά των εκλογικών αναμετρήσεων, έχω διαπιστώσει, ότι χρειάζεται ένας αναγκαίος χρόνος, που θα εξανεμίσει τη συναισθηματική φόρτιση, ώστε αυτά που θα ειπωθούν να έχουν μια βάση λογικής.
Αφορμή η δήλωση του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Καλούδη. Όλα συνηγόρησαν για τον κ Καλούδη ώστε να μην εκλεγεί για ακόμα μια φορά βουλευτής.
Έφταιγε το ΚΚΕ, που κράτησε την έδρα, η Λευκίμμη που το στήριξε, η Ν. Δ, που όπως καταγγέλλει στη δήλωση του, το ενίσχυσε. Έφταιγε η κ. Γκερέκου, που για τρίτη φορά εκλέγεται πρώτη και με μεγάλη διαφορά. Έφταιγαν οι φιλόδοξοι μνηστήρες της εξουσίας οι πρώην και οι επόμενοι, που στήριξαν την Άντζελα Γκερέκου και ο βρώμικος και ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσαν εναντίον του. Έφταιγαν οι έμμισθοι εκτοξευτήρες λάσπης που έστησαν από τη μια πλευρά το ΚΚΕ και από την άλλη η κ Γκερέκου. Έφταιγε και ο Κερκυραϊκός Λαός για την επιλογή του, το τελευταίο δεν το είπε.
Κανένα ίχνος αυτοκριτικής. Ίσως αν άφηνε τον αναγκαίο χρόνο, να σβήσει την πίκρα από την ήττα, ο κ Καλούδη θα σκεφτόταν διαφορετικά.
Θα σκεφτόταν την αλλοπρόσαλλη πορεία που ακολούθησε από ένα σημείο και μετά και από πρωταγωνιστής της πάλαι ποτέ εσωκομματικής αντιπολίτευσης και του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στο απέναντι στρατόπεδο. Θα σκεφτόταν τις επιλογές του, που σε μεγάλο βαθμό καθορίστηκαν όχι από τις ιδεολογικές διαφορές, αλλά από τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις της κ. Γκερέκου.

Ο κ. Καλούδη πληρώνει τα αλλεπάλληλα λάθη του, τα οποία, κατά διαβολική σύμπτωση, όλα έγιναν σε λάθος χρόνο. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να καταγράφει σε εγχειρίδιο με τίτλο: «το εγχειρίδιο του κακού υποψηφίου», ώστε οι μελλοντικοί υποψήφιοι να γνωρίσουν τι πρέπει να αποφύγουν.
Φαίνεται ότι κ. Καλούδης στα χρόνια που ήταν απέναντι, από τους σημερινούς του συμμάχους, τους αντίκριζε με δέος και σήμερα που κόντυναν, ακόμα τους βλέπει ψηλούς.
Αυτά από έναν τρίτο, που δεν έχει υποστεί τις συναισθηματικές προκλήσεις, όπως οι πάλαι ποτέ φίλοι του, που σήμερα δικαιολογημένα, βρίσκονται απέναντι του.
Συνήθως δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα απ’ αυτήν εδώ τη στήλη, το επιχειρώ καλοπροαίρετα, γιατί πιστεύω ότι στην πολιτική, ο σωστός χρόνος αποτελεί προϋπόθεση και ο Γιώργος Καλούδης, έχει την ικανότητα να επιλέγει πάντα το λάθος χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...