Για μια νέα Δημοκρατία

Πριν φτάσει η χώρα μας, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, είχε αναπτυχθεί ένας έντονος προβληματισμός γύρω από την απαξίωση της πολιτικής. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούσαμε μια βαθμιαία υποβάθμιση της ποιότητας του πολιτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας, και την αδυναμία των κομμάτων να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Περνούσαν τα χρόνια μένοντας στην παρατήρηση της φθίνουσας πορείας και επιχειρηματολογώντας, γιατί οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στη πολιτική.
Δυστυχώς αυτό το σοβαρό πρόβλημα, της εκπροσώπησης, δεν φροντίσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Σήμερα μπροστά στη σφοδρή κρίση που πλήττει την πατρίδα μας, οι έλληνες στερούνται ηγεσίας, στερούνται ηγεσίας ικανής να σηκώσει το ιστορικό βάρος, να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις, να συγκρουστεί αν χρειαστεί. Η σημερινή ηγεσία χωρίς ψυχικό σθένος, μας οδηγεί από το Μνημόνιο στο Μεσοπρόθεσμο κι από κει στο Πολυνομοσχέδιο με τρόπο εκβιαστικό με διλήμματα και απειλές. Μια ηγεσία που θα μείνει στην ιστορία, για την ανεπάρκεια της και την πρωτοφανή εχθρότητα, κατά του λαού που υποτίθεται εκπροσωπεί.
Ο τελευταίος χειμώνας της μεταπολίτευσης, που ζούμε, όσο χρόνο άνοιξης και καλοκαιριού να πάρει μαζί του, δεν πρόκειται να δώσει τη θέση του σε σωτήρες του δικομματισμού.

Οι σημερινοί πανικόβλητοι κυβερνήτες, αποτελούν κομμάτι, ενός πολιτικού προσωπικού που κυβέρνησε την χώρα για 37 χρόνια, σε μια μονότονη εναλλαγή εξουσίας, πότε στο ρόλο του καταστροφέα όπως είναι ο σημερινός πρωθυπουργός, πότε στο ρόλο του σωτήρα όπως ευελπιστεί, να γίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια δικέφαλη εξουσία που οδήγησε την πατρίδα μας στην καταστροφή.
Η κρίση εκτός των δεινών που επιφέρει, επιταχύνει και τις διαδικασίες απομάκρυνσης, σωτήρων και καταστροφέων, αυτών δηλαδή που εκμεταλλεύτηκαν την απαξίωση της πολιτικής από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κάθισαν στο σβέρκο του, έχοντας συμμάχους την αδιαφορία και την απουσία του.
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις, γεννούν ελπίδες για μια νέα εποχή με λαϊκή παρουσία και συμμετοχή. Για μια νέα Δημοκρατία απαλλαγμένη από τις ασθένειες της μεταπολίτευσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να σταματήσει αυτο το πανηγύρι

Η πόλη άλλαξε χέρια