Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πάλι τα ίδια



Η εσωστρέφεια υπήρξε πάντα για την αριστερά νόσος ανίατη. Ακόμα και σήμερα που  γκρεμίστηκε το σύστημα, των δύο κομμάτων της δεξιάς, που εναλλάσσονταν  στην εξουσία, ακόμα και σήμερα,   που γίνεται ποτάμι και βρίσκεται μια ανάσα από την κυβέρνηση, εμφανίζει  έντονα σημάδια, αποδόμησης.  Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εμπιστεύεται  πλέον την αριστερά σαν την μόνη δύναμη που μπορεί να  ηγηθεί της  προσπάθειας  και να σηματοδοτήσει την απαρχή, μιας νέας περιόδου,  αυτής που θα διαδεχτεί το μακρό διάστημα της μεταπολίτευσης.  Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, προπορεύονται ίσως ακόμα και αυτού του ίδιου του χώρου που καλείτε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μέρες που έρχονται.
 
Ο δικομματισμός μπορεί να σταθεροποίησε την δημοκρατική λειτουργία της χώρας μας, στα δύσκολα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, στην συνεχεία όμως κυριάρχησε ο λαϊκισμός, προκείμενου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος, το πολιτικό κόστος που έμπαινε φραγμός σε όποιες επωφελείς αποφάσεις για τον τόπο και το λαό μας. Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι προς όφελος μόνο του ΣΥΡΙΖΑ,   είναι προς όφελος ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, που θα καταφέρει να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της εναλλαγής δύο πανίσχυρων κομματικών μηχανισμών στην εξουσία. Είναι δίκαιο λοιπόν, να εμπιστεύεται ο κόσμος την αριστερά για την «Νέα Μεταπολίτευση».
Άδικο και «αμαρτία απ’ το Θεό» είναι,  σ’ αυτή την χρονική συγκύρια, που Λαός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του, σ’ αυτό το κόμμα της αριστεράς και το ενισχύει με κάθε τρόπο, ώστε να φαντάζει σήμερα,  το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση,  να γυρίζουμε και πάλι στην προσφιλή  θέση της εσωστρέφειας.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα προέχει να επικεντρωθούμε,   στο σημαντικό, γιατί με όλα αυτά τα ασήμαντα που λαμβάνουν χώρα στις παραδοσιακές ατέρμονες συζητήσεις,  χάνεται η ουσία.
Σήμερα η αριστερά περνάει από την θεωρία στην πράξη, από την διαμαρτυρία στην εκπόνηση προγραμματικών θέσεων για τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Πέρα από την ενίσχυση των ποσοστών της και την αποδοχή της κοινωνίας, χρειάζεται συνοχή και ενίσχυση στους κόλπους της.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...