Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μάκης από το Χρυσόστομος και Μάκης από το Γεράσιμος

Αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας «Νέο αντιδεξιό παραλήρημα» και με υπότιτλο «Στην εποχή της …ΥΕΝΕΔ αισθάνεται ότι βρίσκεται ο Χρυσόστομος Μπούκας». Η εφημερίδα αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις, του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας ότι σε ύφος και περιεχόμενο απέχει από τον πολιτικό λόγο του κόμματος του.

Ο κ. Μπούκας έχει ταλέντο, άσχετα αν συμφωνώ η διαφωνώ με το περιεχόμενο, (σε αρκετά συμφωνώ) μέσα από ένα άριστα δομημένο κείμενο με σειρά ζηλευτή, που ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο του πολιτικού πολιτισμού, με αρχή μέση και τέλος δίνει το πολιτικό στίγμα, όπως αυτός το αντιλαμβάνεται.
Θα συμφωνήσω με το αντιδεξιό, θα διαφωνήσω με το παραλήρημα και θα ρωτήσω: κατά που θα έπρεπε να στραφεί ο κ. Μπούκας σε μια προεκλογική τοποθέτηση;
Με ενθουσίασε η αναφορά στα ΜΜΕ, παρότι στην εποχή της ΥΕΝΕΔ τα πράγματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα, δεν υπήρχε π.χ ανανέωση του χρόνου ομιλίας.
Θα συμφωνήσω με τον κ. Μπούκα ότι η ζωή έχει γίνει σκληρή με την διακυβέρνηση της Ν.Δ και θα προσθέσω, όπως υπήρξε σκληρή με τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Θα διαφωνήσω πως δεν γνωρίζει, ότι οι υποσχέσεις όπως και παλαιοτέρα, θα μείνουν υποσχέσεις.
Μπορεί ο κ. Μπούκας να υπόσχεται προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις και ειλικρίνεια, ο πληθυντικός όμως είναι παρακινδυνευμένος.
Όσο για τον επίλογο αυτό αποτελεί προσδοκία που στις μέρες μας όλο και απομακρύνεται.
Επειδή γνωρίζω τον κ. Μπούκα μετά την επερχόμενη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον περιμένω… σε πιο ελεύθερες διαδρομές, εκεί που η εξουσία ακόμα δεν έχει καταφέρει να μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε…
……………………………………………………………………………..

Θα κλείσω με ένα απόσπασμα πρόσφατου κειμένου αυτής εδώ της στήλης.
«Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο τα κόμματα του δικομματισμού, τα ίδια βουτηγμένα στα σκάνδαλα, δεν μπορούν να τον εξυγιάνουν, ούτε και ο λαός μπορεί να απέχει απ’ αυτό το νοσηρό παιχνίδι. Φθονούντες και φθονούμενοι αλλάζουν ρόλους, μασκαρεύονται, ασχημονούν, με παντιέρα πάντα την άποψη, ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα…»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...