Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, που το προεκλογικό κλίμα είναι τόσο υποτονικό. Ανακάτευε, ανακάτευε όλα αυτά τα χρόνια, άγευστος χυλός το αποτέλεσμα
Ένα κουβάρι γίναμε και θα περάσει χρόνος, για να σχηματοποιηθεί μια νέα πραγματικότητα. Συγκλίσεις αποκλίσεις, προσεγγίσεις, η ρευστότητα στο μεγαλείο της.
Σε μια χρονική στιγμή που οι τοπικές κοινωνίες, έχουν απέναντι τους, μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, μια κυβέρνηση που υπακούει στις εντολές των ισχυρών της Ευρώπης και της Αμερικής, που διαλύει με συνοπτικές διαδικασίες το κοινωνικό κράτος και τις λαϊκές κατακτήσεις, εμείς εδώ στην μικρή μας κοινωνία, αντί να συσπειρωθούμε για να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα, κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Αντί να μιλάμε σήμερα για δημοτικά κινήματα, που θα ενεργοποιήσουν όλο και περισσότερους πολίτες σε ολόκληρο το Δήμο, ώστε με την συλλογική δράση να δημιουργήσουμε καλλίτερες συνθήκες διεκδίκησης από το κεντρικό κράτος, μιλάμε για «αυτοδιοικητικούς παράγοντες». Ο Λαός δεν έχει ανάγκη από παράγοντες, που διαπραγματεύονται εν αγνοία του. Ο τόπος χρειάζεται πολιτικές ξεκάθαρες, που θα υποστηρίζονται από σχήματα ομοιογενή, δεν εννοώ κομματικά, ώστε στην πορεία να μπορούν να υλοποιήσουν η να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τις προγραμματικές τους θέσεις. Αυτό το προεκλογικό πάρε δώσε με την δημιουργία ευκαιριακών ομάδων προεκλογικά, οδηγεί σε αδιέξοδα μετεκλογικά. Ο πολιτικός λόγος των τελευταίων ημερών γύρω από τον μεγάλο Δήμο κερκυραίων, δεν συνάδει με την σοβαρότητα του εγχειρήματος, επηρεασμένος από τηλεοπτικές λογικές απέχει από την ουσία και οδηγεί στην πολυδιάσπαση.

Αν με ρωτήσετε τι έχω στο μυαλό μου, σ’ αυτήν τη κρίσιμη κατάσταση που βιώνει ο τόπος, τι άλλο από μια «κυβέρνηση έκτατης ανάγκης» «εθνικής ενότητας». Μια δημοτική αρχή με την συμμετοχή των μέσα και των έξω των νέων και παλαιών, ώστε να διαχειρισθεί απρόσκοπτα αυτό το κρίσιμο διάστημα των 3,5 χρόνων, να δώσει βηματισμό στο μεγάλο Δήμο κερκυραίων και να τον παραδώσει έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις που μας περιμένουν. Να μεγαλώσει το τραπέζι του διαλόγου, τόσο, που οι εκλογές να έχουν τυπικά χαρακτηριστικά.
Απέναντι στους κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς, η απάντηση είναι ενότητα.

1 σχόλιο:

κ0nSeR+iNa είπε...

Αμήν, κύριε Αρμένη! Ένας συνδιασμός, 500 υποψήφιοι κι ο επικεφαλής να προκύψει κατόπιν κλήρωσης για να μας αποδείξουν πως η Κέρκυρα βρίσκεται στη συνείδησή τους πιό ψηλά από τον εγωισμό τους!!!

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...