Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Στη σκιά της φαντασίας

Το να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα, στις μέρες μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Μια στάση εδώ, μια στάση εκεί στη σκιά της φαντασίας και της ευχέρειας που σου δίνει να πλάθεις όνειρα, πριν σε πάρει ο ύπνος, γιατί αυτά που ακολουθούν, κατά πάσα πιθανότητα σε ξυπνούν βάναυσα, για να σε προετοιμάσουν για την καθημερινή σου μάχη.
Για μας που αρνηθήκαμε το «δεν βαριέσαι», που πήγαμε κόντρα στην επικρατούσα ιδεολογία, που ακόμα το συναίσθημα έμεινε για να μας βασανίζει, το όνειρο που χτίζουμε σε κάθε στάση, είναι ανάσα επιβίωσης. Δεν αποφεύγω με κείμενα συναισθηματικών διεργασιών, την πολιτική πραγματικότητα, απεναντίας.
Ποιος είπε ότι το συναίσθημα δεν έχει πολιτική πλευρά; Ποιος νομοθέτησε να μας κυβερνούν οι αναίσθητοι και οι ακαλλιέργητοι; Οι ίδιοι θα μου πείτε, το πρόβλημα όμως είναι ότι την πληρώνουν αθώοι, αθώοι που βρέθηκαν στο λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. «Οι ένοχοι ξαναντύνονται την αδιατάρακτη αυτοπεποίθησή τους και συνεχίζουν με ψέματα και μίμηση συναισθημάτων να παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους. Τι κρίμα! Κάποτε ήταν γραφιάδες του αίματος, σήμερα το κόκκινο είναι απλώς διαρροή από την Μονμπλάνκ…»

Αγαπητοί συνένοχοι αναγνώστες, αν επιλέγω το συναίσθημα είναι ότι χρειάζομαι συνοδοιπόρους, γιατί δεν αισθάνομαι καλά σ’ αυτήν την έρημη πόλη.
Και εγώ σαν και εσάς αγαπητή μου Κυρία «θέλω κόσμο πολύ κι ας μην ξέρω κανέναν τους, να περπατώ ανάμεσα σε σώματα που προχωρούν στο δικό τους πεπρωμένο να διασχίζω δρόμους που προπορεύονται και έπονται άλλοι κι ας μην ξέρω κανέναν κι ας μη μου μιλήσει κανείς. Είναι η ελπίδα πως ίσως... που ξέρεις… μπορεί… σ’ αυτή τη στροφή…. στην επόμενη... να περιμένει μια συνάντηση…»
Γι’ αυτό επιμένω στις παρέες, για μην έχει η πόλη την εικόνα της ήττας, από μια μοναξιά που όλο και περισσότερο την πνίγει...

5 σχόλια:

κ0nSeR+iNa είπε...

Σ'αυτήν την έρημη από αυθορμητισμό και συναίσθημα πόλη, όπου το πνεύμα παραδόθηκε οικειοθελώς στις "αρχές" διεφθαρμένων, ανήθικων και ανάξιων αρχόντων και το σαχλό ή και χυδαίο χιούμορ (φτάνει πια!..και) περισσεύει, σ'αυτήν την εποχή κατά την οποίαν οι αθώοι κάνουν πιό ταραγμένο ύπνο απ'τους ενόχους, το πλήθος δεν επιτρέπω να με επηρεάσει. Αντι-στέκομαι και το παρατηρώ και καταλήγω κάθε μέρα στο ίδιο φιλικό προς την κοινωνία και τρυφερό προς την κάθε μονάδα της συμπέρασμα:

Μάκης Αρμένης είπε...

τα όνειρα ειναι αντισωματα και οποιος μπορει να τα κτισει να εισαι σιγουρη, πως θα αντεξει.

Μάκης Αρμένης είπε...

Μεριασε βραχο να διαβω;δεν το ειχα σκεφτει έτσι, περισσοτερο για την σκια τον χρησιμοποιησα

Μάκης Αρμένης είπε...

για τη φαντασια ο λογος, οσο για το σκοπο, ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ

κ0nSeR+iNa είπε...

Μάλλον δεν με καταλάβατε.. Ούτε από το θέμα έχω ξεφύγει κι ούτε απ'την πραγματικότητα χρειάζεται να ξεφύγω. Θα φταίει το συναίσθημα, που όλα τα μπερδεύει!

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...