Οι αυτοσχεδιασμοί εγγυούνται άλλη μία αποτυχία


Από τον συμπολίτη μας Υπουργό κ..Δένδια,   μάθαμε πρώτοι τα νέα  για τη διάσπαση  του ενιαίου Δήμου της Κέρκυρας σε τρεις Δήμους.   Σήμερα διαβάζω στον τύπο ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.  Η πρόταση του Υπουργείου  Εσωτερικών για αλλαγές στον «Καλλικράτη», βρίσκει απόλυτα αντίθετο τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Όπως και τότε, στις αρχές  Οκτωβρίου,  «που έγιναν τρεις δήμοι στο νησί», έτσι και σήμερα που παραμένει ένας,  δεν θα μπω στην ουσία της είδησης, άλλωστε αυτή αποτελεί αντικείμενο συζήτησης,  πρωτίστως των ανθρώπων της Αυτοδιοίκητης και βεβαίως της τοπικής κοινωνίας. Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί, δυστυχώς  ούτε στη μία,  ούτε στην άλλη περίπτωση συνέβη. 
Τότε λοιπόν, που ο κ Δένδιας, βέβαιος για τις εξελίξεις,   με ταξίδι αστραπή στην Εκλογική του Περιφέρεια,  μας ανακοίνωνε την απόφαση  της κυβέρνησης   για την διάσπαση του Δήμου,  έκανα λόγο για τον τρόπο,  παρότι το κλίμα  στην κερκυραϊκή κοινωνία ήταν και είναι  ευνοϊκό  σε ένα τέτοιο εγχείρημα.  «Χωρίς διαβούλευση με τους αρμοδίους φορείς  και την κοινωνία του νησιού, με μια προχειρότητα άνευ  προηγούμενου,  «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Αν  αληθεύουν και οι φήμες  για το χωροταξικό (σύμφωνα με το χάρτη που είδε το φως της δημοσιότητας),  για άλλη μια φορά, θα βρεθούμε  στο ίδιο έργο θεατές.  Από τον Καποδίστρια, στον Καλλικράτη και τώρα στον Προκρούστη» 


Να επανέλθουμε όμως στον τρόπο.  Ακριβώς το ίδιο και σήμερα από τον άλλο κυβερνητικό εταίρο, η τοπική κοινωνία, για δεύτερη φορά γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια. Το παράδοξο είναι,  ότι και στις δυο περιπτώσεις  το Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι αρμόδιο για το θέμα,   «ποιεί την νήσσα»
Θα περίμενε κανείς για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την Κέρκυρα, περισσότερη σοβαρότητα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά η επικοινωνία προηγείται της ουσίας.  Και η ουσία είναι  ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ακόμα και αν  παραμείνει ένας Δήμος χρειάζεται αλλαγές και βελτιώσεις,   που θα προκύψουν ύστερα από μελέτη, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τα προβλήματα που παρουσίασε το εγχείρημα στα πρώτα χρόνια  εφαρμογής του. Οι αυτοσχεδιασμοί που επιχειρούνται, εγγυούνται  άλλη μία  αποτυχία.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να σταματήσει αυτο το πανηγύρι

Η πόλη άλλαξε χέρια