Οι αριθμοί καίγονταιΟι διακοπές ρεύματος, ανά την επικράτεια, δεν αποτυπώνονται πλέον με αριθμούς, έχουν διευθύνσεις και ονόματα, έχουν πληγωμένα παιδικά μάτια, έχουν καμένους συμπολίτες μας,  έχουν νεκρούς.  Οι αριθμοί καίγονται και τότε αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε,  ότι πίσω τους κρύβονται ανθρώπινες ψυχές. Έπρεπε να συμβούν όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα,  για να «ευαισθητοποιηθούνε» οι αρχές, να αντιληφτούν, ότι στα σπίτια χωρίς ρεύμα ζουν  άνθρωποι στο σκοτάδι, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, υποφέρουν ψυχές.
«Δεν πέφτει η φτώχεια εξ ουρανού, δεν τη στέλνει ο Θεός ίππον χλωρό, τιμωρό για τις αμαρτίες πιστών κι απίστων, είναι η φτώχεια ιός που κατασκευάζεται στο εργαστήριο κι εξαπολύεται απ’ τον άνθρωπο εναντίον του ανθρώπου»,  γράφει Στάθης «Η φτώχεια γεμίζει τις πλατείες επαίτες και τις οθόνες υποκριτές. Που διαφημίζουν τον οίκτο τους. Πολιτικούς που ολολύζουν εκ του ασφαλούς για τους φόνους που έχουν διαπράξει και τους φόνους που έχουν προγραμματίσει».  Όχι δεν λαϊκίζουμε με το δράμα της σέρβας μάνας, που είδε το κοριτσάκι της να καίγεται. Χιλιάδες μάνες   βρίσκονται σε απόγνωση,  αντιμέτωπες με την θεομηνία, που  δεν είναι των θεών αλλά των ανθρώπων. Δεν  κόπηκε το ρεύμα από την θεομηνία, από την ασφάλεια που έριξε ο κεραυνός, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξερίζωσαν τις κολώνες της ΔΕΗ. Ανθρώπινα χέρια καταδικάζουν χιλιάδες οικογένειες στο σκοτάδι. Ανθρώπινα μυαλά που μετατρέπουν μια κρίση συστημική σε φυσική καταστροφή.  Κανένας θεός δεν έβαλε το χέρι του γι’  αυτήν την εξαθλίωση που ζούμε, μα ούτε και ο διάβολος . Άνθρωποι  απάνθρωποι είναι. Δολοφόνοι.
Δεν ήρθε ένα τσουνάμι να μας πνίξει, όλα στην θέση τους  βρίσκονται και το ρεύμα επαρκεί για να φωτίσει  και να ζεστάνει όλα τα σπίτια της πατρίδας μας.  Είναι ντροπή να ανεχόμαστε αυτά τα εγκλήματα . Δεν είναι αριθμοί, είναι αριθμοί που καίγονται. Είναι άνθρωποι.        
«Ζέχνει δηλητήριο από μαγκάλι - βρωμάει το χνώτο της χρηματίλα. Γύρω στα 560.000 ευρώ χρωστάει η Ν.Δ. στη ΔΕΗ, χίλια χρώσταγε η Σέρβα μάνα, «κοριτσάκι με τα σπίρτα» έγινε η κόρη της, κι όποιος κάνει τέτοιες συγκρίσεις είναι... λαϊκιστής
Σχόλια

Ο χρήστης Yanni Spiridakis είπε…
ως μία από τις δημοσιεύσεις που ξεχώρισαν για την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου. Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να σταματήσει αυτο το πανηγύρι

Η πόλη άλλαξε χέρια