Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ο Αύγουστος του Καλλικράτη

Έρχονται τα πάνω κάτω σ’ αυτή την χώρα, ακόμα και τώρα τον Αύγουστο. Γιατί μπορεί ο χρόνος να έχει 12 μήνες, ο Αύγουστος όμως είναι παράκαμψη, δεν μετράει, από Σεπτέμβρη τα σπουδαία λέγαμε. Δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις τον Αύγουστο, ούτε να φορτσάρεις στην όποια προσπάθεια. Χάσαμε πολύ χρόνο φαίνεται και τώρα αναγκαζόμαστε να βάλουμε και τον Αύγουστο στο παιγνίδι.
2 Αυγούστου ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος ανακοίνωσε τη απόφαση του να μη θέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο κύκλος του στην αυτοδιοίκηση έκλεισε. Πάει και Στέφανος, ούτε το Σεπτέμβρη δεν περίμενε.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί άρον άρον τους λουόμενους από τις παράλιες, για να αναδείξουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Κερκυραίων. Ο φετινός μήνας Αύγουστος μπαίνει σε τροχιά Καλλικράτη.
Η απόφαση του Νομάρχη να φύγει νωρίς απ’ το παιγνίδι μπερδεύει περισσότερο τα πράγματα,. Η προσπάθεια του για συσπείρωση δυνάμεων, ώστε αυτό το κρίσιμο διάστημα, να δοθεί ένας βηματισμός στον νέο μεγάλο Δήμο, περιοριστικέ σε άσκηση επί χάρτου, χωρίς τις ανάλογες πρωτοβουλίες. Όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα τα πράγματα η νέα δημοτική αρχή θα προκύψει από καραμπόλα. Δυστυχώς οι φωνές για «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» πνίγηκαν από μικροφιλοδοξίες και τα προβλήματα της επόμενης μέρας, φαντάζουν πλέον ανυπέρβλητα.

Η νέα εγκύκλιος του ΠΑΣΟΚ, που καλεί μέλη, φίλους και λοιπούς συγγενείς να αποφασίσουν τον Αύγουστο για τον υποψήφιο Δήμαρχο, που θέλει η κοινωνία, προσέξτε, η κοινωνία, όχι το ΠΑΣΟΚ, μας δημιουργεί το εύλογο ερώτημα γιατί να πάμε και σε δεύτερες εκλογές τον Νοέμβριο, ας βγάλουμε τον δήμαρχο τώρα τον Αύγουστο που θα αποτελέσει και παγκόσμια πρώτη, να ξεμπερδεύουμε.
Εμείς που δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, για πρωτοβουλίες, όπως ο Νομάρχης, θα επιμείνουμε, για την στόρια, σ’ αυτήν πρόταση και θα ξαναθυμίσουμε, αυτό που πριν λίγες μέρες προτείναμε απ’ αυτήν εδώ την στήλη. «Αν με ρωτήσετε τι έχω στο μυαλό μου, σ’ αυτήν τη κρίσιμη κατάσταση που βιώνει ο τόπος, τι άλλο από μια «κυβέρνηση έκτατης ανάγκης» «εθνικής ενότητας». Μια δημοτική αρχή με την συμμετοχή των μέσα και των έξω των νέων και παλαιών, ώστε να διαχειρισθεί απρόσκοπτα αυτό το κρίσιμο διάστημα των 3,5 χρόνων, να δώσει βηματισμό στο μεγάλο Δήμο κερκυραίων και να τον παραδώσει έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις που μας περιμένουν. Να μεγαλώσει το τραπέζι του διαλόγου τόσο, που οι εκλογές να έχουν τυπικά χαρακτηριστικά»

2 σχόλια:

κ0nSeR+iNa είπε...

Ε λοιπόν και να μου τό'λεγαν πως ο νομάρχης θα επέλεγε ν'αποσυρθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση στην πιό κρίσιμη (για όλους τους υποψήφιους) εποχή, δεν θα το πίστευα! Για να δούμε ποιοί και πόσοι θα τον ακολουθήσουν σ'αυτήν την έξυπνη ομολογουμένως κίνηση.. Για να δούμε και ποιούς ενδεχομένως σχεδιάζει να σπρώξει μπροστά σαν άλλος Πούτιν.. Εύχομαι να μην τον αδικώ. Κύριε Αρμένη, τόσο η φωτογραφία όσο και το ξεκάθαρο μήνυμά της περιγράφουν πολύ εύστοχα το κλίμα των ημερών..

κ0nSeR+iNa είπε...

Κι η πρότασή σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αν και ρομαντική! ;)

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...