Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Δε πήραν μίζες από τη SIEMENS

Το καινούργιο επεισόδιο, στην συνεχιζόμενη τραγωδία, που ζουν όλα αυτά τα χρόνια οι συμβασιούχοι του Δήμου Κερκυραίων αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας. Αναδεικνύει για άλλη μια φορά την αναλγησία του κράτους και αποδεικνύει ότι και οι νόμοι, ακόμα και στην εφαρμογή τους, υπολείπονται της ουσίας. Είναι παράνομο, ότι οι εργαζόμενοι έλαβαν κατά το τρέχον έτος κάποια χρηματικά ποσά έναντι των οφειλών, από το Δήμο Κερκυραίων - να σημειωθεί ότι αυτά τα χρήματα αφορούσαν το προηγούμενο χρόνο - αυτό είναι το κράτος δικαίου. Έτσι αντιλαμβάνεται την παρανομία. Το ότι τους οφείλονται επτά μισθοί και δεν μπορούν σήμερα να πληρωθούν είναι νόμιμο. Την εργασία τους, προηγούμενων χρόνων πληρώθηκαν, δεν πήραν μίζες από τη SIEMENS.
Αντί το κράτος να προστατεύσει και να διευκολύνει, ώστε να τελειώσει όσο γίνεται γρηγορότερα αυτή η περιπέτεια, επιτείνει το πρόβλημα, αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια της δικαιοσύνης και ενισχύοντας την άποψη ότι ζούμε σε ένα άδικο κράτος, με σαθρό νομικό υπόβαθρο, ενταγμένο στην υπηρεσία της γραφειοκρατίας, που στραγγαλίζει κάθε δημιουργική προσπάθεια.
Το ξέρω δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα, τα αναφέρω όμως σε συνέχεια της χθεσινής μου πρότασης για την καθιέρωση της ημέρας του συμβασιούχου. Ο δήμαρχος του μέλλοντος, και δεν αναφέρομαι στο εγγύς - μετά από κάποιες δεκαετίες - να έχει υπόψη του την τοποθέτηση μνημείου, έμπροσθεν του Μαρασλείου Μεγάρου, που θα καταθέτουν στεφάνια οι απαλλαγμένοι ελπίζω εργαζόμενοι απ’ αυτή τη φρίκη, υπέρ του άγνωστου συμβασιούχου.
……………………………………………………………………………Φοβάμαι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ενόψει, βουλευτικών εκλογών, οι αυτόκλητοι σωτήρες επαγρυπνούν. Πριν προλάβουν να μας υποσχεθούν τη σωτηρία, καλό θα είναι τα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου, με την ευθύνη που ταιριάζει σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, να προηγηθούν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει αύριο, πρέπει να γίνει χθες…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...