Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Να παραδειγματιστούν όσοι ασκούν εξουσία, από τη σημερινή κυβέρνηση



«Δέκα εκατομμύρια Έλληνες, έχουμε  μαζί μας  στις διαπραγματεύσεις  με τους ευρωπαίους εταίρους μας», ανέφερε ο πρωθυπουργούς της  χώρας   Αλέξης Τσίπρας. Αυτά που ζούμε μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, είναι  πέρα από κάθε προσδοκία, η ελληνική κοινωνία αυθόρμητα, συντάσσεται πίσω της, ενισχύοντας τη  προσπάθεια για έξοδο, απ’ αυτήν την άνευ προηγούμενου ανθρωπιστική κρίση. Η λαϊκή στήριξη,  που για πρώτη φορά  εκφράζεται κατ’ αυτόν τον   τρόπο,  σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου.   Το τέλος μιας εποχής, που παρότι ειρηνική, η στρεβλή πορεία της,  είχε τη σημερινή τραγική κατάληξη. Ευτυχώς τελείωσε και σήμερα  η χώρα μας,  μπορεί να μετράει πληγές, βρίσκεται όμως στην αρχή μιας νέας εποχής και ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
Η σημερινή αριστερή κυβέρνηση, αποτελεί μια πρωτοπορία. Το  ζητούμενο  είναι  πέρα από την συμπαράσταση, να μπορέσει και η ίδια  η κοινωνία να την ακολουθήσει. Και αυτό δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο νοοτροπίες που κυριάρχησαν τα τελευταία σαράντα  χρόνια, να ξεριζωθούν από την μια στιγμή στην άλλη. Οι παθογένειες του δημόσιου τομέα με την ευρεία έννοια  θα πάρει χρόνο για να απαλειφθούν.


Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης φαίνεται να υπερβαίνουν την κοινωνία. Ξεφεύγουν απ’ την πεπατημένη,  και από συνήθειες που βόλευαν κάποιους και ενίσχυαν την στασιμότητα.
Σήμερα είναι ανάγκη όσοι ασκούν εξουσία, με τον ένα η τον άλλο τρόπο,  να φορέσουν τα αθλητικά τους και να τρέξουν στο ρυθμό της κυβέρνησης.  Από την εκτελεστική εξουσία μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση.   Η κάθε τοπική κοινωνία  πρέπει να ξεκολλήσει   από λογικές του παρελθόντος  και να παραδειγματιστεί από αυτούς που οδηγούν σήμερα την κούρσα, προκείμενου να βγει η πατρίδα μας από το βαθύ λάκκο που την έριξαν   οι κυβερνήσεις και οι νοοτροπίες που  προηγήθηκαν.
Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται εν μέσω ερειπίων χρειάζεται συλλογική προσπάθεια  για την ανοικοδόμηση.  

     
     


      
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...