Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Είμαστε απέναντι

Δεν μας φτάνουν οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας και η καταστροφή της οικονομίας με τα χιλιάδες λουκέτα, έχουμε και μια Αστυνομία που επιτίθεται με απίστευτη βαρβαρότητα κυρίως στους νέους. Ημέρες άγριες. Επικίνδυνα πράγματα.

Φυσικά όταν η αστυνομία δέρνει, βασανίζει, σκοτώνει, φταίει το θύμα. “Πήγαινε γυρεύοντας” μας λένε. Ας μην ανατρέξουμε στο παρελθόν. Θα διχαστούμε. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δικαιώνει την αστυνομική βαρβαρότητα για να μην πω την ενθαρρύνει. “ “Βαράτε εσείς και ο Χρυσοχοΐδης εδώ είναι...”


Καθόλου τυχαίο ό,τι στην αρχαία Αθήνα το ρόλο των ραβδούχων, των μπάτσων της εποχής, τον είχανε μόνο οι δούλοι. Ήταν ατιμωτικό για κάποιον ελεύθερο να είναι ραβδούχος .
Ο ξυλοδαρμός του νεαρού στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, από αστυνομικούς έβαλε τα πράγματα στη φυσική τους θέση.
Ακούγοντας πολλές φορές τους συνδικαλιστές της αστυνομίας να μιλούν, για τα δίκαια δε λέω, αιτήματα τους, άρχισα να μπερδεύομαι. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν τη μία να δέρνουν και να καταστέλλουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των πολιτών και την άλλη να τους ζητούν την συμπαράσταση στις δικές τους διεκδικήσεις.
Με τέτοιο κράτος που υπηρετείτε «συνάδελφοι εργαζόμενοι αστυνομικοί», είμαστε απέναντι και αυτό να το συνειδητοποιήσετε για να μπορείτε να κάνετε απρόσκοπτα το καθήκον σας και να μην διχάζεται τους εαυτούς σας.
Ημέρες άγριες! Αγαπητή μου φίλη. «Ανεμώνες φύονται και εδώ, όχι μόνο στο Σικάγο. Ήμερες και άγριες. Δεν τις πολυπαίρνουμε χαμπάρι γιατί κρύβονται σε σώματα κοριτσιών που χορεύουν ξέφρενα και σε κορμιά αγοριών που έχουν στη φλέβα αλκοόλ και στο μυαλό αγγέλους. Παιδιά που βλέπουν νωρίς τα αδιέξοδα και τις εκπτώσεις και πάνε και κρύβονται στην ακρότητα της αντοχής: εκεί που για να υπάρξεις πρέπει ν’ αφομοιωθείς. Να ντύνεσαι, να φέρεσαι να σκέφτεσαι, να μιλάς ίδια με τους άλλους. Να γίνεις χαλικάκι στο ψηφιδωτό της μάζας, όμοιος, ίδιος, απαράλλαχτος ετοιμοπαράδοτος στη χειραγώγηση. Διαφορετικά; Διαφορετικά σε περιμένει η άσφαλτος διαλυμένο, ματωμένο, με τα μαλλιά κολλημένα στη πίσσα, φευγάτο για την χώρα των ανυπότακτων.»
Ανυπότακτοι και υποτακτικοί δεν γίνεται. Υποτακτικοί λοιπόν, για να μπορείτε να καταστείλετε τους ανυπότακτους και αν δεν σας αρέσει υπάρχει και η εθελουσία έξοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...