Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ποιους να σκοτώσετε, ποιους να γαμήσετε;

“Πάμε να τους γαμήσουμε… Πάμε να τους σκοτώσουμε…” φώναζε μια ομάδα Robocop αστυνομικών, της ομάδας ΔΡΑΣΗ του Χρυσοχοΐδη, στη χθεσινή μεγάλη πορεία που πραγματοποίησαν οι πολίτες στην Νέα Σμύρνη, διαμαρτυρόμενοι για την άκρατη αστυνομική βία και βαρβαρότητα που προηγήθηκε.


Ποιους να σκοτώσετε, ποιους να γαμήσετε; Ούτε οι αγράμματοι χωροφύλακες της δεκαετίας του ‘50 δεν είχαν τέτοια συμπεριφορά.
Ένα τμήμα της αστυνομίας, φαίνεται πως κατασκευάζεται σε σύγχρονα εργαστήρια αμερικάνικων προδιαγραφών, από σίδηρο, μέσα και έξω, χωρίς μυαλό χωρίς ψυχή. Ποιος ξέρει πότε η παραπάνω απειλή τους θα γίνει πραγματικότητα.
Αυτά που είδαμε ήταν μια απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας σε πολίτες. Χτύπησαν βάναυσα αθώους και προσπάθησαν, κυβέρνηση και φιλικά ΜΜΕ, να το συγκαλύψουν. Ευτυχώς, που ο καθένας έχει πλέον στα χέρια ένα κινητό τηλέφωνο και τα βίντεο κυκλοφορούν μετά στα social media!
Έχουν προηγηθεί πολλά πριν φτάσουμε εδώ, οι παλινωδίες στην διαχείριση της υγειονομικής και οικονομική κρίσης, που οδήγησαν στην αποτυχία και ο τρόπος εφαρμογής των πιο σκληρών και παράλογων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη, έχουν φτάσει την κοινωνία στα όρια της.
Χθες βγήκε ο Πρωθυπουργός και με διάγγελμά του, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα . Ούτε μια λέξη για την αστυνομική βαρβαρότητα, ούτε μια λέξη για το τι προηγήθηκε πριν τον ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού. «Η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει» μας είπε, βεβαίως να μας αφυπνίσει, όπως και η ζωή ενός συμπολίτη μας, που πριν 2 μέρες ξυλοκοπήθηκε αναίτια και βάναυσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ.
Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά, γεγονότα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία γίνονται εργαλεία στο βωμό της κομματικής αντιπαράθεσης. Δεν ήταν κομματικοί αντίπαλοι κ. Μητσοτάκη αυτοί που διαδήλωναν κατά της αστυνομικής βίας, απλοί πολίτες ήταν που δεν αντέχουν το άδικο. Όσο για τους νέους που τους έλεγαν αλήτες, για να θυμηθούμε και τον Ελύτη, “που είναι προορισμένοι για να δημιουργούν και όχι να καταστρέφουν”, όπως είπατε, αλίμονο... οι νέοι δεν καταστρέφουν, οι νέοι δημιουργούν, εσείς τους καταστρέφεται τη ζωή. Οι νέοι ζητούν παιδεία, ζητούν εργασία και ίσες ευκαιρίες. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τι τους προσφέρετε, εκτός από την αστυνομική βαρβαρότητα. Προσέξτε, η Λαϊκή Οργή, είναι πολύ πιο ισχυρή από όλα τα κατασταλτικά μέσα που διαθέτετε. Γιατί από την μία πλευρά υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και από την άλλη άνθρωποι από μάρμαρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...