Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008

Δεν φτάνει η συγνώμηΚαλές οι αναφορές έξω από τα χωρικά ύδατα, μας απαλλάσσουν από τη φαγούρα που ταλαιπωρεί το μικρόκοσμο μας, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα, μερικές φορές προβάλλουν τόσα έντονα, που και να θέλουμε είναι αδύνατο να τα παραβλέψουμε.
Να τη δεχτούμε τη συγνώμη από το Νομάρχη, για τα χάλια του οδικού δικτύου, αλλά φτάνει μια συγνώμη, όταν μάλιστα προέρχεται από κάποιον, που η μικρή θητεία του (μόλις ένα χρόνο) στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τον απαλλάσσει από τις ευθύνες, για μια τραγική εικόνα που όμοια της δεν νομίζω να υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος της πατρίδας μας. Ασφαλής η συγνώμη του Νομάρχη και ως εκ τούτου ανέξοδη.
Εκτός από τη συγνώμη ο Νομάρχης ζήτησε και κατανόηση, θα ήταν προτιμότερο να μείνει στην συγνώμη, για κατανόηση δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια.. Στο τέλος της αναφοράς του διακινδύνευσε την πρόβλεψη ότι «μέσα στα επόμενα τρία τέσσερα χρόνια, οι δρόμοι μας θα έχουν άλλη - εντελώς διαφορετική - εικόνα από τη σημερινή.
Αυτό που συμβαίνει με το οδικό δίκτυο του νησιού μας, δεν έχει προηγούμενο, γυρίσαμε στην εποχή των καρόδρομων και του αραμπά, θυμάστε το τραγούδι «Αραμπάς περνά σκόνη γίνεται…» Σκόνη και θρύψαλα.
Μπορεί να μην έχει ευθύνες ο σημερινός Νομάρχης γι’ αυτή την τριτοκοσμική και κάτι παραπάνω, εικόνα, αυτό όμως ουδόλως ενδιαφέρει τους πολίτες και τους επισκέπτες, που ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν καθημερινά οδηγώντας σ’ αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο.
Η κατανόηση έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της. Σήμερα ο Νομάρχης έχει χρέος να αναλάβει πρωτοβουλίες, με διάθεση διεκδικητική, προτάσσοντας το πρόβλημα γιατί δεν πάει άλλο. Διαφορετικά οι προβλέψεις που διακινδύνευσε, μπορεί να τον δικαιώσουν ως προς «τη διαφορετική εικόνα των δρόμων μας σε τρία η τέσσερα χρόνια», μόνο που αυτή η εικόνα θα είναι χειρότερη από την σημερινή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

“Ό,τι από σένα τώρα έχει μείνει σε μια φωτογραφία της στιγμής...”

Ίσως οι πιο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στο μαγικό κόσμο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, αυτές τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού,...