Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Για να δούμε;



Για να δούμε; Με τη δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα, αλλά και την ελπίδα, που παραμένει ζωντανή, υποδεχόμαστε, την άνοιξη της πολιτικής ζωής του τόπου μας.
Ο πανίσχυρος επί τρεις δεκαετίες, δικομματισμός πνίγετε τώρα στην καθολική σχεδόν απαξία, καταρρέει πέντε μόλις μήνες με τα τις τελευταίες εκλογές.
Η ευρύτατη κοινωνική απήχηση του τολμηρού εγχειρήματος με εμπνευστή τον Αλέκο Αλαβάνο έχει ήδη βγάλει από το περιθώριο την αριστερά και την καθιστά καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στους νεότερους ψηφοφόρους 18 - 34 ετών και ο νέος αρχηγός, Αλέξης Τσίπρας είναι πρώτος σε δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με ποσοστό 65, 1% και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από το 16, 2 που συγκεντρώνει συνολικά στην πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας marc την περασμένη έβδομα για την εφημερίδα « Έθνος»
«Αυτό το γελαστό παιδί» γράφει ο Γιώργος Βότσης έχει κιόλας ταρακουνήσει την πολιτική σκηνή και ανάγκασε τα ΜΜΕ να στρέψουν πάνω του τους προβολείς τους. Αυτό το φωτεινό πρόσωπο, που αντανακλά και συμβολίζει αισιοδοξία κι ελπίδα, δεν αναζωογονεί μόνο μια γηρασμένη, καταπονημένη και καθημαγμένη αριστερά, που από καιρό δεν συγκινεί τα μεγάλα πλήθη. Το έχει ανάγκη η φοβική κοινωνία μας της παρακμής της ανασφάλειας του ζόφου και της αφασίας.
Αυτό το πολιτικό θαύμα που συντελείτε, αποτελεί φιλί ζωής για το πολιτικό μας σύστημα, για τα κόμματα παράδειγμα φωτεινό, για την κοινωνία που ακόμα βαζανιζετα από τους μελλοθανάτους, πηγή ελπίδα.
Για να δούμε;
………………………………………………………………………………

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να αποκαλείται τεκνό στη γλώσσα της νεολαίας, ο Βάρναλης όμως όταν έγραφε το ποίημα δεν είχε γεννηθεί αυτή η λέξη, που από λάθος τονισμό γράφτηκε στο προηγούμενο κείμενο.





1 σχόλιο:

korfiatis είπε...

file makh se ankalipsa tora teleytea kai moy aresi to grapsi mo soy 8elo na soy zitiso thn adeia(me tosa poy ginonte ti leo) na andimoseyo ta koimena soy
sto blog moy http://korfiatis.blogspot.com/

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...