Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

«Ιουλίας Ανδρεάδη» Δεν περνάς





Για να μην το ξεχάσω, πριν θρηνήσουμε θύματα η Ιουλίας Ανδρεάδη ή να επανέλθει στο παλιό καθεστώς, δηλαδή να μονοδρομηθεί, ή να εγκατασταθεί για όσο χρειασθεί κάποιος δημοτικός αστυνομικός, ώστε να αποτρέψει το παράνομο παρκάρισμα δεξιά και αριστερά της οδού.
…………………………………………………………………………………………. Μετά το οργισμένο κείμενο του Σαββάτου, ξεκινάω τη Δευτέρα από τα πεζά καθημερινά. Εδώ που έχουμε φτάσει, οι προβληματισμοί, τα βαθυστόχαστα κείμενα οι αναλύσεις, δεν βοηθούν. Εδώ και τώρα, ένα χέρι όλοι. Για όλους είναι.
…………………………………………………………………………………………..
Σήμερα δεν θα γράψω για να μου πουν «τι ωραία που τα γράφεις». Θα προτιμούσα αντί κειμένου, να πάω να το τοποθετήσω πινακίδες διαμαρτυρίας στη «κακιά σκάλα». Θα μου πείτε η διπλοδρομηση προϋποθέτει να είναι ελεύθερος ο δρόμος από αυτοκίνητα, η απαγόρευση όμως έχει καταργηθεί στη πράξη. Οι περιστασιακές εξορμήσεις της αστυνομίας, δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα δρόμο που έχει πρόσβαση το Νοσοκομείο και για καταστήματα από την άλλη πλευρά που χρειάζονται ανεφοδιασμό.
…………………………………………………………………………………………..
Οι παράνομοι οδηγοί έχουν τη κύρια ευθύνη αυτής της κατάστασης, όμως οι οδηγοί που περνούν και δεν περνούν το δρόμο τι φταίνε; Δεν χωράνε δυο αυτοκίνητα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ειδικά αν βρεθείς πίσω απ’ αυτά τα «σύγχρονα» αστικά λεωφορεία βάλε χειρόφρενο και να άναψε τσιγάρο.
………………………………………………………………………………………….
Οι μικρές ιστορίες που διαδραματίζονται καθημερινά στην Ιουλίας Ανδρεάδη θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για σειρά δημοσιευμάτων, υπό μορφή χρονογραφήματος. Δεν ενδιαφέρομαι…
…………………………………………………………………………………………..
Εύχομαι σήμερα, το πολύ αύριο να τελειώνει αυτή η ταλαιπωρία.
…………………………………………………………………………………………..
Να τυπωθεί με όσο μεγαλύτερα γράμματα…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.

Μάκης Αρμένης είπε...

αγαπητε φιλε μπορεις να δημοσιευσεις ελευρα τα κείμενα μου

Μάκης Αρμένης είπε...

ορθη επαναληψη
αγαπητε φιλε μπορεις να δημοσιευσεις ελευθερα τα κειμενα μου

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...