Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Μην τους ξυπνάτε

Καμιά ανησυχία. Οι Έλληνες, πάνω απ’ όλα ξέρουν να εκτιμούν. Και στην περίπτωση της «αναπαράστασης» της πρώτης απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα, απ’ άκρου εις άκρον στην επικράτειας, εξέφρασαν το θαυμασμό τους.
Οι αδελφοί Παλαιοκώστα εγκαινίασαν ένα νέο στυλ εγκληματικής δραστηριότητας, με λιγότερη βία και περισσότερη ευφυΐα. Δεν διέπραξαν ούτε ένα φόνο, ευαίσθητοι και πονόψυχοι που διαθέτουν μέρος των κλοπιμαίων τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τι άλλο πρέπει να έχουν, για να γίνουν σύγχρονοι ήρωες;
Καμία διάθεση σαρκασμού για το γεγονός. Η είδηση της απόδρασης δια ελικοπτέρου, ήταν μια καλή είδηση, που έδωσε τροφή, στους γελοιογράφους, στους σατυρικούς, συγγραφείς, άνοιξε πόρτες, ακόμα και στο Χόλυγουντ, για να εμπλουτίσει την αστυνομική του ταινιοθήκη, με πρωταγωνιστές όχι τους αστυνομικούς όπως συνηθίζεται αλλά τους ευφυείς ληστές.
Μόνο η κυβέρνηση δεν χάρηκε, και ο δικός μας αρμόδιος Υπουργός, που είχε την ατυχία πριν ζεστάνει την υπουργική του καρεκλά, να βρεθεί απέναντι σε ένα επεισόδιο που καταγράφηκε διεθνώς σαν «ρεζιλίκι»
Αν με ρωτήσετε να απαντήσω σε τι φταίει κ. Δένδιας δεν έχω τι να πω. Δεν τίθεται ζήτημα πολιτικών ευθυνών υποστηρίζει η Κυβέρνηση. Αυτό το ξέραμε από καιρό γράφει σήμερα ο Παντελής Μπουκάλας. «Και μπορεί εκείνος ο καημένος ο Ιάπωνας Υπουργός να παραιτήθηκε επειδή συνελήφθη από το φακό ημικοιμώμενος, αλλά μια κοιμωμένη πολιτεία πώς να παραιτηθεί και από τι;»
Η κυβέρνηση και οι υπουργοί ευθύνονται πολιτικά για ότι συμβαίνει επί των ημερών τους, μικρό ή μεγάλο. Και όταν είναι μεγάλο όπως η κινηματογραφική δεύτερη πανομοιότυπη απόδραση Παλαιοκώστα, κάποιος αρμόδιος παραιτείται για λόγους ευθιξίας, αλλά ποιος την έχασε για την βρούνε αυτοί;
Τώρα γι’ αυτά που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενο το γεγονός, δείχνει, το «μία από τα ίδια», είναι νωπές οι μνήμες από την κατάσταση που επικρατούσε στο σωφρονιστικό σύστημα επί των ημερών του.
Για να επανέλθουμε στην αρχή. Το σύστημα δυσλειτουργεί, δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεύτερη δραπέτευση καρμπόν γραφεί ο Στάθης. Σε αυτή τη χώρα η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά η φάρσα έχει γίνει ιστορία. Δεν δουλεύει το μαγαζί. Δεν δουλεύει η Ελλάδα. Μας δουλεύει.

Γιατί δεν κάνει τον κ. Παλαιοκώστα Υπουργό ο κ. Καραμανλής; Ένας τομέας τουλάχιστον, αυτός που θα αναλάβει ο επιτυχημένος δραπέτης, θα δουλέψει!...



.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...