Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο δικομματισμός του μέλλοντος μας

Άκουσον, άκουσον: «Θα αναμετρηθεί το χθες, όπου βρίσκεται η χώρα καθηλωμένη επί δεκαετίες, με το αύριο, που είναι δικό μας, φτάνει να είμαστε ενωμένοι». Από το χθεσινό διάγγελμα Σαμαρά. Ξεχνάμε ότι ξέραμε, μέχρι σήμερα, Η Ν.Δ, είναι το αύριο, ο ένας πόλος του δικομματισμού, που για σαράντα περίπου χρόνια κυβέρνησε και κατέστρεψε τη χώρα, είναι το νέο, ό,τι έκανε το έκανε σε χρόνο μέλλοντα και αν νομίζουν κάποιοι ότι τα έζησαν χθες, μάλλον ονειρεύονται, να είναι σίγουροι, ότι θα τα ξαναζήσουν.
Ο άλλος πόλος το σάπιο ΠΑΣΟΚ όπως το αποκαλεί ο αρχηγός του , πρόκειται και αυτό να αναβαπτιστεί, να γίνει καινούργιο, ότι έκανε δεν υπήρξε ποτέ, θα βρεθεί και πάλι σήμερα χέρι χέρι, με τον συνεταίρο του αύριο, για στηρίξουν το δικομματισμό του μέλλοντος μας.
Ακούσαμε πολλά αυτά τις μέρες της διερεύνησης, ο καθένας ερμήνευσε κατά το δοκούν την λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα δώσω μια ακόμα μια ερμηνεία. Σ’ εκείνο που δεν υπάρχει αμφισβήτηση, είναι οι αριθμοί, τα ποσοστά, και το σύνολο των ψήφων του κάθε κόμματος.

«Θαρρείς και δεν τοποθετήσαμε ψηφοδέλτιο στον φάκελο, αλλά κάποιον γρίφο αντλημένο από περιοδικά με σταυρόλεξα, σουντόκου κ.λπ. ή κάποιον χρησμό της Πυθίας που μόλις ανακαλύφθηκε και για τον οποίο φιλόλογοι και ιστορικοί δεν έχουν αποφανθεί τελεσίδικα.» Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας «Ο λαός, ειρήσθω εν παρόδω, στις εκλογές απαντά σε ερωτήματα που όντως τίθενται και όχι σε άλλα που επινοούνται εκ των υστέρων. Δεν ψήφισε, λ.χ., αν είναι υπέρ ή κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας, διότι δεν ήταν αυτό το διακύβευμα της κάλπης. Επιπλέον, δεν είναι θεμιτό να «επιμεταφράζονται» στη γλώσσα της μικροπολιτικής τα ελεγμένα εκλογικά αποτελέσματα με προσφυγή στα ανέλεγκτα ή και πειραγμένα στοιχεία κατοπινών δημοσκοπήσεων.»
Η δεύτερη προεκλογική περίοδος μόλις άρχισε και είναι όλα είναι μαγικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...