Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι αετοί πεθαίνουν στον αέρα


Συγνώμη, αλλά αυτή τη στιγμή μόνο για τις λύπες και τις χαρές της Κυριακής,  που  μου χάρισε η ομάδα της καρδιά μου, μπορώ να γράψω.  
Η ΑΕΚ και με την βούλα υποβιβάζεται.  Λεηλατημένη από διοικήσεις, από παράγοντες, από κάποιους οπαδούς, που δεν την αγάπησαν.
Ησύχασε από ένα μαρτύριο που ζούσε τα τελευταία χρόνια. Ησύχασαν και αυτοί που δεν άντεχαν να την βλέπουν έτσι απαξιωμένη.
Η ΑΕΚ έπεσε στη μάχη, περήφανα. Ό,τι ηττήθηκε στο τελευταίο παιγνίδι,  από ένα αδιάφορο αντίπαλο δείχνει την  αξιοπρέπεια,  μιας μεγάλης ομάδας, που δεν ζήτησε να της χαριστεί τίποτα. Αντίθετα δεν θα πρέπει να περηφανεύονται  κάποιες άλλες ομάδες για την παραμονή τους στην κατηγορία.
Η ΑΕΚ όμως, δεν είναι μια εταιρία, που  τα οικονομικά προβλήματα την οδηγούν στην πτώχευση και στην απαξίωση.  Δεν είναι  η εταιρία που εμπορεύτηκε  την ιστορία, και την αγάπη εκατομμυρίων φίλων της ομάδας.  Η ΑΕΚ είναι μνήμη, είναι κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας μας, είναι κομμάτι του πολιτισμού μας.
Δε είναι ντροπή ο υποβιβασμός, για την ΑΕΚ. Ντροπή θα ήταν η παραμονή, με ένα δοσμένο παιγνίδι, η μια μαγειρεμένη δικαστική απόφαση.   Ντροπή θα ήταν για όλους εμάς που την αγαπάμε να την δούμε γονατιστή να παρακαλεί για να γλιτώσει το τομάρι της.
Η ΑΕΚ δεν χάνεται, γιατί είναι ριζωμένη στις καρδιές χιλιάδων φίλαθλων, που απόψε το βράδυ στην πιο σκληρή στιγμή  της ιστορίας της,  πόνεσαν  και δάκρυσαν. Και όχι μόνο αυτοί και οι  αντίπαλοι, έδειξαν το σεβασμό τους.

Η ΑΕΚ δεν χρωστάει, εμείς όλοι της χρωστάμε για τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της,  για τις χαρές αλλά και  για τις πίκρες που μας χάρισε.
Δεν χάνεται η ΑΕΚ με ένα υποβιβασμό, όλοι αυτοί θα χαθούν, που τη λήστεψαν  και την οδήγησαν για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον υποβιβασμό. Δεν είναι ντροπή να πέφτεις, όταν πέφτεις στη μάχη,  όπως αυτή τη χρόνια τα μικρά παιδιά, που φόρεσαν τη βαριά φανέλας της και  όπως ήταν φυσικό δεν άντεξαν και λύγισαν.  
Εμείς όμως  θα συνεχίσουμε να την  βλέπουμε  όπως στα παιδικά μας χρόνια. Κιτρινόμαυρη με τον δικέφαλο  αετό να πετάει,  πέρα από επίδοξους επενδύτες, μετόχους  και όλα αυτά που την οδήγησαν στην απαξίωση.
Η ΑΕΚ μπορεί να υποβιβάστηκε,  θα παραμένει  όμως, πάντα ψηλά στην καρδιά μας. Οι αετοί δεν πέφτουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...