Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Και το μαύρο συνεχίζεται


Το μαύρο συνεχίζει. Αυτή τη φορά όμως χωρίς περιττές προσμίξεις.  Πράσινο μπλε του παπαγάλου. Είναι δίκαιο έτσι να τελειώσει αυτό το πανηγύρι. Να τελειώσει με τους δυο πρωταγωνιστές,  της μεταπολιτευτικής περιόδου, που οδήγησαν τη χώρα στην απελπισία. Και θα τελειώσει με τον  πάλαι ποτέ δικομματισμό,  να γίνεται ένα και να φοράει το επίσημο ένδυμα του… αυτό  το βαθύ, βαθύ μαύρο.  Ακριβώς αυτό που βλέπει ο ελληνικός λαός από τη δημόσια τηλεόραση.   
Δεν υπάρχουν πλέον απορίες, το κλείσιμο της ΕΡΤ  και ό,τι ακολούθησε, δείχνει εκτός των άλλων ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει  ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Δεν υπήρχαν   ευτυχώς ιστορίες συνομωσίας,  αλλά μια συμπυκνωμένη   βλακεία, που ξεπέρασε κάθε σενάριο και ακύρωσε κάθε προσπάθεια, προσέγγισης της όποιας σκοπιμότητας.




Όμως χρειάστηκε αυτή η βλακεία, για να απονείμει δικαιοσύνη. Ήταν άδικο γι αυτό το κομμάτι, της αριστεράς, που λέρωσε τα χέρια του,  συμμετέχοντας σ’ αυτή την άθλια κυβέρνηση, να πάει μέχρι τέλους. Και ήταν άδικο όχι για  κάποια στελέχη που πάντα φλέρταραν  με την εξουσία, αλλά για όλους αυτούς, που αγωνίστηκαν διαχρονικά μέσα από τις τάξεις  αυτού του κόμματος της αριστεράς,  να κλείσουν το κύκλο της μεταπολιτευτικής περιόδου, χέρι χέρι με τους  πρωταγωνιστές της καταστροφής. Ελπίζω οι νεότεροι, να εμπέδωσαν «τι σημαίνει Δεξιά». Οι παλαιότεροι, όσοι επέζησαν, ξέρουν καλά. Άλλωστε δύσκολα κρύβονται οι ουλές που κουβαλούν.
Η βλακεία του Πρωθυπουργού να κλείσει την ΕΡΤ με πραξικόπημα έβαλε τα πράγματα,  στη θέση τους και τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο. Η σημερινή κυβέρνηση  αντιπροσωπεύει όλη την αμαρτωλή μεταπολιτευτική περίοδο .   Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης,  Σημίτης, όλες οι διαβαθμίσεις της δεξιάς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας  Δημοκρατίας, έχουν τον εκπρόσωπο τους. Όλοι  μαζί για να ολοκληρώσουν την καταστροφή.

Όμως, δεν τελείωσαν με την ΕΡΤ και πολύ αμφιβάλω αν θα τελειώσουν. Μπορεί και να τους τελειώσει    






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...