Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Το αμερικάνικο όνειρο που έγινε παγκόσμιος εφιάλτης



Αυτό για να μην το ξεχάσω.  Και ξαφνικά, όλο το μένος κατά των αμερικάνων   ως δια μαγείας υποχώρησε.  Ας είναι καλά η Μέρκελ. Ξεχάστηκε, η επτάχρονη δικτατορία, ξεχάστηκαν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Βιετνάμ,  Ιράκ Σερβία, κατεστραμμένες  πόλεις, διαμελισμένα πτώματα, τρομαγμένα μάτια μικρών παιδιών. Ποτάμι αίματος αθώων, στο βωμό των συμφερόντων της υπερδύναμης. Έγιναν ξαφνικά «οι φονιάδες των Λαών», φίλοι και αδελφοί;  Τώρα θα που πείτε τους αμερικάνους να θυμάται αυτός ο λαός,  εδώ  έχει ξεχάσει  τι έλεγε πέρυσι ο Σαμαρά και πριν δυο εβδομάδες ο Βενιζέλος.  Δεν είναι τυχαίο, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ αμνησίας, καταφέρνοντας το απίθανο να εκλέγει για σαράντα συναπτά έτη δυο κόμματα, που τον οδήγησαν στην καταστροφή και ακόμα συνεχίζουν.


Ευτυχώς βρέθηκε ένα αμερικανάκι με ευαισθησίες, για να μας θυμίσει το βρώμικο ρόλο που παίζει η Αμερική στην παγκόσμια κοινότητα. Οι  πρόσφατες αποκαλύψεις   του Έντουαρντ Σνόουντεν, για κατασκοπεία των ΗΠΑ σε συμμαχικές κυβερνήσεις και της συγκέντρωσης δεδομένων από ηλεκτρονικές επικοινωνίες εκατομμυρίων πολιτών ανά τον κόσμο, δείχνουν το ενδιαφέρον αυτής της αχόρταγης ιμπεριαλιστικής δύναμης για τους φίλους της. Η συνέχεια των αποκαλύψεων έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, σε ανταπόκριση από το Λονδίνο, επικαλείται σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν, σύμφωνα με το οποίο ο κατάλογος με τους στόχους της αμερικανικής κατασκοπείας περιελάμβαναν τις αποστολές της Ε.Ε στις ΗΠΑ, τις πρεσβείες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, καθώς επίσης αρκετούς άλλους συμμάχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Νότιας Κορέας και της Τουρκίας. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Η Γερμανία, είναι παρανυχίδα, μπροστά στους πραγματικά υπαίτιους για τα βάσανα της ανθρωπότητας.  Στο βάθος, βάθος, ακόμα και αυτή η οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας, μια Αμερική κρύβει.  Από εκεί ξεκίνησε  ο μονεταρισμός,  από εκεί η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας από εκεί  και η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση. Το αμερικάνικο όνειρο που έγινε  παγκόσμιος εφιάλτης.

Για να μην ξεχνάμε λοιπόν, η Γερμανία λάντζα κάνει,  η Αμερική  κινεί τα νήματα.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...