Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν τελειώνεις εύκολα με το φασισμό



«Επιτέλους»,  μακρόσυρτο  και με μια μεγάλη παύση στο τέλος.  Η ελληνική δικαιοσύνη προχώρησε στο αυτονόητο. Η  φασιστική  εγκληματική οργάνωση  «Χρυσή Αυγή» και με εισαγγελική σφραγίδα,  αποκατέστησε το όνομα της,  απελευθέρωσε τα στελέχη της, να φωνάζουν με περηφάνια ζήτω ο Χίτλερ και να χαιρετάτε ναζιστικά,  όχι κρυμμένα σε κάποια γιάφκα,  αλλά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Τελειώσαμε; Όχι δεν τελειώσαμε. Δεν τελειώνεις εύκολα με το φασισμό. Η ενδεχόμενη εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής συμμορίας,   δεν σημαίνει ότι η  φασιστική φλέβα που διαπερνάει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, θα εξαφανισθεί.
Από το παρακράτος της Δεξιάς πριν τη μεταπολίτευση,  «οργάνωση Καρφίτσα»,  που δολοφόνησε το Λαμπράκη,  μέχρι τη «Χρυσή Αυγή» σήμερα,  που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα,  οι φασίστες πάντα έκαναν την εμφάνισή τους. Κάποια στιγμή μάλιστα τα κατάφεραν να πιάσουν το ελληνικό λαό στο ύπνο και για επτά χρόνια να τον βάλουν στο γύψο. Από 1974 που έπεσε η χούντα των συνταγματαρχών,  μέχρι σήμερα,  αυτό το φασιστικό κομμάτι προσπαθούσε να εκφραστεί,  είτε μέσα από το κόμμα της συντηρητικής παράταξης,  είτε, το πιο ακραίο,   από διάφορους άλλους σχηματισμούς , όπως η ΕΠΕΝ, η «4η Αυγούστου»,  η «Νέα τάξη», «το ΛΑΟΣ»    και εσχάτως η «Χρυσή  Αυγή», που κατάφερε συγκυριακά, (οικονομική κρίση, μνημόνιο, φτώχεια, πείνα, λαθρομετανάστευση),  να γίνει χωνευτήρι όλων αυτών, που στις φλέβες τους, κυκλοφορεί από κυανούν έως μαύρο αίμα.   


Δεν τελειώσαμε,   γιατί ακόμα και σήμερα, που  η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης φοράει χειροπέδες,  υπάρχει   ικανό ποσοστό, που τους στηρίζει.  Και είναι αρκετά μεγάλο,  ώστε να τους ξαναβάλει στη Βουλή, έστω και με άλλη μορφή.   
Ένα άλλο σοβαρό θέμα, το πιο σοβαρό, είναι ο χρόνος  που η κυβέρνηση ξύπνησε  και άρχισε να αντιδρά.  Έπρεπε να χυθεί το αίμα ενός παιδιού   και να πιεστεί  από την λαϊκή οργή, για  να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει, όταν  η εγκληματική οργάνωση,  υποκαθιστούσε, θεσμούς του κράτους και προκαλούσε το λαϊκό αίσθημα.       
Δεν τελειώσαμε. Μπορεί μια ομάδα φασιστών να χωθεί στη φυλακή,  ο φασισμός όμως στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ζει και βασιλεύει.
Αν δεν ασχοληθεί πολύ σοβαρά η ελληνική κοινωνία  με αυτό το ζήτημα,  κάποιο άλλο ειδεχθές μόρφωμα εν ευθέτω χρόνο θα κάνει την εμφάνιση του, παίρνοντας τη θέση   «Χρυσής Αυγής».
Θα τελειώσουμε, όταν ξεκινώντας από τα σχολεία. (σήμερα ακόμα δεν διδάσκονται οι θηριωδίας του Ναζισμού),   αναδείξουμε το πραγματικό  πρόσωπο του φασισμού, αυτό το μαύρο πρόσωπο που τόσα δεινά έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα.  
«Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος» Επίλογος στο άρθρο του Μ. Χατζιδάκι με θέμα το νεοναζισμό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...