Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Είναι φασίστες


Είναι στυγνή δολοφονία.  Δεν  ήρθε ξαφνικά! Ήρθε την κατάλληλη ώρα. Ήρθε για να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει. Ήρθε να αποπροσανατολίσει και να τρομάξει. Ήρθε να ενισχύσει το φασισμό. Όποιοι και αν κρύβονται πίσω από την δολοφονική επίθεση  στο Νέο Ηράκλειο,   είναι φασίστες!
Ό,τι   και αν δηλώνουν ότι είναι,  είναι φασίστες.  Το ποιος ωφελείτε από ένα τέτοιο κτύπημα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Ένα προβοκατόρικο κτύπημα, που έχει στόχο κυρίως την αριστερά.  Ένα κτύπημα εναντίον  του Λαού, την ώρα που ετοιμάζονται να επιβληθούν και νέα επαχθή μετρά.  Το κτύπημα ήρθε  να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στο σύστημα, για να εντείνει τη βία.  Να δώσει την ευκαιρία στους διαχειριστές του φόβου, να συνεχίσουν απρόσκοπτα το καταστρεπτικό τους έργο.
 
Τη στιγμή της είδησης,   αυτές ήταν  οι πρώτες σκέψεις. Δεν σας κρύβω ότι το ανθρώπινο μέρος πέρασε σε δεύτερη μοίρα, σε αντίθεση με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Ευτυχώς μόνο για  λίγο. Ελάχιστος ήταν ο χρόνος που μεσολάβησε    για να οδηγηθούν τα αισθήματα   εκεί που ο πόνος  και  η οδύνη για την ανθρώπινη απώλεια δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις. Για αυτά τα ελάχιστα λεπτά  κενού συναισθηματικού χρόνου, ίσως σε κάποιο άλλο κείμενο. Φαίνεται πως ο πρόσφατος  θυμός από την κτηνωδία του φασισμού, δεν πήρε τον απαραίτητο χρόνο για να εξατμιστεί.   «Από την κτηνωδία του φασισμού» και θυμήθηκα για ακόμα μια φορά εκείνο το προφητικό άρθρο του Μάνου Χατζιδάκι:       
«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.  Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία.»
Με την παιδεία λοιπόν  και την επιστράτευση των βαριών συναισθημάτων μας,  χωρίς   ίχνος εκδίκησης για να νικήσουμε το φασισμό.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...