Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δεν μπορεί να στηρίζεις την Κυβέρνηση και να χύνεις δάκρυα για τους απολυμένους



Ξαφνικός  θάνατος, για χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.  Στην Κέρκυρα  η εγκύκλιος, του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης έκλεισε τα σπίτια σε 60 οικογένειες εργαζομένων του Δήμου κα της ΔΕΥΑΚ.  Μερικές φορές δεν ξέρεις τι να πεις και πώς να αντιδράσεις.  Έχεις και τα προηγούμενα, (ΕΡΤ, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, γιατροί του ΕΟΠΥ, καθηγητές  διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων κ.α ). Σε κυριεύει μια απογοήτευση. Κατά βάθος το ξέρεις. Ακόμα μια ήττα.
Η είδηση είναι η απόλυση  και δεν μπορείς να μείνεις με τα χέρια σταυρωμένα. Μια στάση, μια απεργία,  κάτι τέλος πάντων για την τιμή των όπλων.


Το διέκρινα σήμερα στα μάτια αυτών που φεύγουν και αυτών που μένουν. Δεν υπήρχε κουράγιο, ή για να ακριβολογώ τόσο, όσο να μπορεί να διεκπεραιώσει την τελετή. Δεν υπήρχε διάθεση για πολλά λόγια, λέξεις κουρασμένες από την προηγούμενη ήττα, λέξεις που έβγαιναν όχι για να ξεσηκώσουν, αλλά  γιατί  έπρεπε να βγουν.  Δυστυχώς μέχρι σήμερα, οι επί μέρους αντιδράσεις, ενισχύουν το
«διαίρειν και βασίλευε».
Δεν ευθύνεται  ο Μητσοτάκης  από μόνος του σήμερα, ή    ο Μανιτάκης στο παρελθόν.  Φταίει μια άθλια γαλάζια και λίγο πράσινη Κυβέρνηση, που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και τον λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση.  Φταίνε  οι γαλάζιοι και οι πράσινοι  σε όποιο σκαλί της εξουσίας και να βρίσκονται.
Φταίνε και όσοι στηρίζουν ακόμα,  αυτό το   έκτρωμα, του δικομματισμού,  προϊόν εκφυλισμού ενός σάπιου συστήματος, που δυστυχώς ακόμα καταφέρνει να βρίσκεται στην εξουσία. 
Να τελειώνουν τα ψέματα δεν μπορείς να υποστηρίζεις Ν.Δ ή ΠΑΣΟΚ και να σκίζεις τα ιμάτια σου, για τις απολύσεις των εργαζόμενων.
Οι επί μέρους αντιδράσεις, ενισχύουν το κατακερματισμό των δυνάμεων αντίστασης  του λάου.  Αντί να βοηθούν, συντηρούν ένα σάπιο σύστημα, που ακόμα  με όλα αυτά τα  φοβερά και τρομερά που συμβαίνουν,  καταφέρνει να κυβερνάει.
Για να σηκωθούν τα κεφάλια ψηλά  σήμερα και το γράφω όχι για να κλείσω με ένα σύνθημα, χρειάζεται προσπάθεια συλλογική. Είμαστε όλοι εν δυνάμει άνεργοι, είμαστε όλοι εν δυνάμει φτωχοί. Πρέπει να τελειώνουμε με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ εντός του έτους.


   
     
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...