Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Όλα θέλουν το χρόνο τους.



Μια μέρα μετά τις εκλογές του 2012  είχα γράψει, ότι αν ο Λαός ψήφιζε  σήμερα,  ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα. Τις εκλογές όμως  μια μέρα πριν, τις κέρδισε η Ν.Δ με μικρή διαφορά, που της  χάρισε το μπόνους των 50 εδρών και της επέτρεψε να σχηματίσει κυβέρνηση.
Οι καλοί θεοί επιβράβευσαν τότε, το κόμμα της αριστεράς, που με συνέπεια, υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του ελληνικού Λαού, και του προσέφεραν τον απαραίτητο χρόνο, για να γίνει ακόμα πιο δυνατό. Για να μπορέσει  δημιουργήσει η αριστερά ένα πλειοψηφικό ρεύμα, που θα της επιτρέψει, να διαχειρισθεί την τύχη της πατρίδας μας, χωρίς  τα δεκανίκια του παρελθόντος.
Δεν ξέρω αν οι επιλογές  του Λαού  κάθε φορά, φανερώνουν μια σοφία,  εκείνη όμως την χρονική στιγμή, δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο,  ενίσχυσε το κόμμα της αριστεράς, με τρόπο μαγικό, στέλνοντας τον πάλαι ποτέ δικομματισμό, να παίξει την τελευταία του πράξη σ’ αυτόν το άχαρο ρόλο, που του έχουν επιβάλει οι «αγορές».
 

Ο χρόνος, που τόσο είχε υμνηθεί από την στήλη, έκανε και πάλι το θαύμα του. Όλα θέλουν  το χρόνο τους και χρειάστηκαν 2,5 χρόνια για να διώξουμε το  φόβο και να ενισχύσουμε τους κομιστές της ελπίδας.
Και τότε όπως και σήμερα είχαμε μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών από δυνάμεις, εντός και εκτός της χώρας.  Και τότε όπως και σήμερα  είχαμε ωμή παρέμβαση από εξωτερικούς παράγοντες στα εσωτερικά της πατρίδα μας, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα τους ικανοποιήσει.  Όμως το σήμερα δεν είναι χθες. Ήταν αναγκαίος ο χρόνος που προηγήθηκε για να ενηλικιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει  ενιαίο κόμμα  και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο Λαό.

Σε δυο μέρες θα ψηφίσουμε. Οι πρώτες εκλογές μετά το τέλος της μεταπολίτευσης. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου  2012, έβαλε τέλος σε μια εποχή, που για 38 χρόνια κυριάρχησε ο δικομματισμός. Η 26η Ιανουαρίου, θα μας βρει στην αφετηρία, μιας νέας εποχής. Κάθε αρχή και δύσκολη, πόσο μάλλον, για μια χώρα οικονομικά κατεστραμμένη και με ένα παλιό σύστημα, που έχει οξειδώσει  σε μεγάλο βαθμό τον κοινωνικό ιστό. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να ξανακτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η νέα εποχή χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή του Λαού, χρειάζεται συνεργασία και αλληλεγγύη.   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...