Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η Κέρκυρα “καίγεται” Τι περιμένει η Κυβέρνηση;

Θα μας αφήσει τραύμα αυτή η σουρεαλιστική εικόνα, με τους σωρούς των σκουπιδιών, που έχουν πνίξει την πόλη. Η αρωματισμένη με λεβάντα σακούλα απορριμμάτων, που βρίσκεται στη γωνία της κουζίνας μου, χθες αρνήθηκε να δεχτεί τα οργανικά υπολείμματα, που περίσσεψαν από το μεσημεριανό γεύμα. Έπιασα τον εαυτό μου να λογομαχεί με τη σακούλα! Αν έβαζα λιγότερο φαγητό στα πιάτα, δεν θα υπήρχε παρεξήγηση. Ευτυχώς, εφιάλτης ήταν. Άνοιξα το παράθυρο... Εφιάλτης είναι. Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες, που έχει σκεπάσει τις λεύκες. 

Το θέμα το έχω εξαντλήσει σε προηγούμενα κείμενα. Οι κάτοικοι που έχουν αποκλείσει το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου εδώ και τρεις εβδομάδες και κρατούν σε ομηρία ένα ολόκληρο νησί στην καρδιά του καλοκαιριού, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία και την οικονομία των κατοίκων του, δείχνουν ανυποχώρητοι.

Οι πολίτες δείχνουν απροστάτευτοι, από μια κυβέρνηση, που ενώ έστειλε τον αρμόδιο Υπουργό την προηγούμενη Κυριακή, πλησιάζει η επόμενη και ακόμα συσκέπτεται. Και αναφέρομαι στην κυβέρνηση γιατί εδώ που έχουμε φτάσει, η ευθύνη πλέον για την όποια λύση, βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση.
Η προσπάθεια του Δήμου για αποσυμφόρηση της κατάστασης, μεταφέροντας σε σταθμούς μεταφόρτωσης μέρος απορριμμάτων, από εκεί που δεν πάει άλλο, ούτε λύνει το πρόβλημα, ούτε μπορεί και να συνεχιστεί.
Τα περιθώρια διαλόγου έχουν εξαντληθεί, η πόλη έχει μετατραπεί σε χωματερή. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός ΧΥΤΑ Τεμπλονίου αυτή την ώρα. Η συνέχιση του αποκλεισμού, από τους κατοίκους της περιοχής, λειτουργεί τιμωρητικά, για το σύνολο της κερκυραϊκής κοινωνίας.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ακούω σειρήνες της Πυροσβεστικής. Τρέχουν όπως μαθαίνω να σβήσουν φωτιές στον σταθμό μεταφόρτωσης στο "Βιολογικό" και στην |"Αλεπού" σε σωρούς σκουπιδιών. Η Κέρκυρα “καίγεται” Τι περιμένει η Κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...