Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Να θυμόμαστε κάθε χρόνο και για πάντα

Πριν Τέσσερα χρόνια η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη φασιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή. Να θυμόμαστε κάθε χρόνο και για πάντα.
Η Χρυσή Αυγή, ούτε χρυσή είναι , ούτε αυγή. Ένα μαύρο σκοτάδι, που απειλεί τη χώρα, που επιχειρεί να υποκαταστήσει θεσμούς του κράτους, που απειλεί να βυθίσει την πατρίδα μας, στον ολοκληρωτισμό του φασισμού και του ναζισμού.
Συνήθως το τέλος βάφεται με αίμα. Έγραφα ανήμερα της δολοφονίας του Παύλου.  Ελπίζω το αίμα του, να αφυπνίσει εκείνο το κομμάτι του ελληνικού λαού, που με τη στήριξη του, νομιμοποίησε ένα ακροδεξιό, φασιστικό μόρφωμα.

Αντιλαμβάνομαι ότι μέσα σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα σκουλήκια. Εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω, πως ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, που δεν έχει σχέση με το φασισμό και τον ναζισμό, στηρίζει δολοφόνους.Η αλήθεια είναι ότι η φλέβα του φασισμού, διαπερνούσε υπόγεια ολόκληρη την επικράτεια, από την κεντρική εξουσία, μέχρι την τελευταία εξουσία του χωροφύλακα σε κάθε γωνιά της υπαίθρου. Όσο το σύστημα άντεχε. Σήμερα στα τελευταία του, του ξέφυγε, φούσκωσε έσπασε και πετάχτηκε έξω το μαύρο αίμα.
Ελπίζω αυτή δολοφονία” έγραφα ν' ανοίξει τα μάτια όλων αυτών, που προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον χειρότερο τρόπο απέναντι στο απαξιωμένο, πράγματι πολιτικό σύστημα . Προσπάθησαν να αντιδράσουν ενισχύοντας ένα σύστημα, που αν είχε την εξουσία, θα τους είχε βουλώσει το στόμα, θα τους είχε βάλει στο γύψο, θα ζούσαν σε μια χώρα, που «όλα τα 'σκιαζε η φοβερά και τα πλάκωνε η σκλαβιά».
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης απέναντι σε ένα σύστημα, που καταδίκασε το λαό στην φτώχεια και στην πείνα. Ας αντιληφθούν έστω και τώρα, ότι αυτοί που δολοφονούν εν ψυχρώ, δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
Ο Παύλος Φύσσας ο 34χρονος μουσικός, μαζί με όλους τους ήρωες που πολέμησαν το φασισμό και θυσιάστηκαν για την ελευθέρια σ’ αυτή τη χώρα , ας τους δείξουν το δρόμο.
Ο Παύλος δε τους φοβήθηκε. και σε έναν προφητικό του στίχο το τραγουδούσε: «Κι όσοι μ' απείλησαν με πίσω μαχαιριές, πρέπει να ξέρουν, τους περιμένω... σιγά μη φοβηθώ».
Τελειώσαμε; Όχι δεν τελειώσαμε. Δεν τελειώνεις εύκολα με το φασισμό. Η ενδεχόμενη εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής συμμορίας, δεν σημαίνει ότι η φασιστική φλέβα που διαπερνάει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, θα εξαφανισθεί.
Θα τελειώσουμε, όταν ξεκινώντας από τα σχολεία. (σήμερα ακόμα δεν διδάσκονται οι θηριωδίας του Ναζισμού), αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, αυτό το μαύρο πρόσωπο που τόσα δεινά έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα.
«Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος» Επίλογος στο άρθρο του Μ. Χατζιδάκι με θέμα το νεοναζισμό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ωριμάσαμε. Ωριμάσαμε;

Τι ωραία τα παιγνίδια με τους μήνες. Γεννημένος το Μάη, άκοπα με μια ανάσα, έτρεχα στη ξέγνοιαστη κατηφόρα που βγάζει στη πόρτα του κ...