Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ηρέμησε...

Ήρθε αναστατωμένη. Γεμάτη παράπονο και οργή.“Διάβασες τι γράφουν για μένα;”
Πρέπει να μάθεις να τα ξεπερνάς της είπα. Να εκπαιδευτείς για να μπορείς να πετάς πέρα και πάνω απ΄ αυτό το τοξικό περιβάλλον, να κλείνεις τ΄ αυτιά στις οχλούσες φωνές, να αποκτήσεις ανοσία στο δηλητήριο.
Έτσι ήταν και έτσι θα είναι για πάντα. Σ’ αυτήν την κοινωνία την φιλοκατήγορη, η συκοφαντία είναι μέρος της καθημερινότητας, αποτελεί μια επιθετική πράξη, που φανερώνει την αδυναμία και την ανασφάλεια όλων αυτών που κατηγορούν τους άλλους. “Άλλωστε η συκοφαντία είναι ζήτημα πρωτιάς: καταφερόμαστε εναντίον κάποιου για να μην προλάβει να μας ρωτήσει: Εσείς ποιος είστε;” Τρομάζουν μήπως οι άλλοι υποψιαστούν την πραγματική τους μηδαμινότητα.
Δυστυχώς σε μικρές κοινωνίες σαν τη δική μας, κάποιοι έχουν καημό να φανούν ανώτεροι απ' ό,τι είναι. Είμαι δήμαρχος, είμαι δημοσιογράφος, γιατρός, καθηγητής, επιχειρηματίας. “Πρώτα ο τίτλος και η στολή, μετά ο άνθρωπος”.
Είναι αυτοί που θέλουν να φαίνονται, για το θεαθήναι, για το πρόσχημα και όχι για το σχήμα. Είναι αυτοί που υπηρετούν με συνέπεια αυτό το τμήμα της κοινωνίας του φαίνεσθαι. Ηρέμησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...