Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Γιατί συγγνώμη



Συγγνώμη. Λέξη τρισύλλαβη, απλή στη χρήση, όμορφη σαν ακούγεται, γενναιόδωρη και πέρα ως πέρα ψεύτικη. Απαραίτητο αξεσουάρ όλων όσων παρουσιάζονται μετανιωμένοι, αποκαρδιωμένοι και πολιορκημένοι από τύψεις και ενοχές λόγων ή πράξεων.
Ζήτησε συγγνώμη, του είπαν επικοινωνιολόγοι του Πρωθυπουργού αλλά κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο. Γιατί προφανώς ούτε ο ίδιος την πιστεύει


“Όταν ζητάς συγγνώμη δεν σπεύδεις να περάσεις αμέσως σε αντεπίθεση ή να υπερασπιστείς το δίκιο σου. Ή είχες δίκιο και σε παρεξήγησαν ή ήσουν απαράδεκτος και το αναγνωρίζεις με ευθύτητα. Τα υπόλοιπα είναι ανώφελες υπεκφυγές, αμηχανία ή κακή πολιτική”.
Καταλαβαίνοντας το μέγεθος της γενικευμένης οργής, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι μπορεί με σκηνοθετημένα διαγγέλματα να διαχειριστεί την κρίση χωρίς η κυβέρνησή του να λογοδοτήσει. Η αλήθεια είναι πιο ισχυρή από κάθε επικοινωνιακή διαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...