Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Στον αστερισμό των «Δροσερών»




Τα κλασσικά επίθετα δεν αρκούν, χρειάζονται καινούργιες λέξεις για να προσδιορίσουμε τους χαρακτηριστικούς τύπους της εποχής. Οι γιάπηδες, ήταν άγνωστη λέξη εδώ και κάποια χρόνια και τα κουτσαβάκια μας τελείωσαν. «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τραίνο». Η εποχή μας ξεβράζει τύπους δροσερούς, που μπερδεύονται ανάμεσα μας, και ολοένα, μας αφαιρούν άρωμα, και χρώμα, μας κλέβουν το αυθεντικό και ουδετεροποιούν το τοπίο.
Ο «Δροσερός» είναι λίγο απ’ όλα, δηλαδή τίποτα.
…………………………………………………………………………………………..
Μια μετακόμιση η αιτία για την απουσία της στήλης, είχαμε μείνει στην διάσπαση, εγώ ακόμα ελπίζω και ας επιμένουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ σ’ αυτήν την προσχηματική ενότητα.
…………………………………………………………………………………………..
Ξεκίνησα, με τον «Δροσερός», όχι τυχαία. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα ο εκφυλισμός της πολιτικής, αποτελεί κυρίως έργο «Δροσερών», Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γεμάτο από δροσερούς τύπους.
…………………………………………………………………………………………..
«Κόκκινο τριαντάφυλλο» από τις σπάνιες φορές πλέον που ακούγεται αυτό το θαυμάσιο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, γραμμένο για τον Αλέκο Παναγούλη. Αξίζει τον κόπο να μεταφέρω το σχόλιο πριν το τραγούδι.
«Αυτοί ήταν οι δικοί μας ήρωες, αυτό το αίμα έβαφε τους δρόμους των ονείρων μας. Αν ρωτήσει ένας νεαρός σήμερα να του πω ποιον να θαυμάσει, δεν ξέρω να απαντήσω. Ποιοι είναι οι ήρωες σήμερα; Και μη μου πεις αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη ηρώων. Γιατί θα σου πω αλίμονο μας που ήρωες σήμερα είναι μόνο όσοι δεν έχουν πιστωτικές κάρτες».
…………………………………………………………………………………………..
Το επίθετο «Δροσερός», που από δω και πέρα θα το συναντάμε και σε αλά κείμενα, μου το δάνεισε νεαρός, που ψάχνει και αυτός να βρει τους ήρωες του…





.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Να ένα δημιουργικό παιχνίδι

Με αφορμή την σύλληψη μαθητών και το σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους από την αστυνομία, για τις κινητοποιήσεις τους, κατά των ιδιωτικών...